S-politiker: Bekymringsbrev fra virksomheder gør indtryk

Et protestbrev fra en lang række virksomheder, kulturinstitutioner og andre turisme-aktører har gjort indtryk på Socialdemokratiet

Listen over bekymrede aktører er lang.

Cirkusbygningen, Københavns Lufthavne, M/S Museet for Søfart, en række førende hoteller er blandt de i alt 46 medunderskrivere på et protestbrev til politikerne i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Det går indtryk  på Socialdemokratiets Jonas Bjørn Jensen, der er et af udvalgsmedlemmerne.

- Det er klart, at når vi får sådan en skrivelse lige op til vores budgetforhandlinger, så gør det selvfølgelig indtryk. Og det er også noget, vi kommer til at tage med i de forhandlinger, vi nu går ind i. Og jeg har også noteret mig, at der er partier, der er meget optaget af at finde en redning på det her. Så jeg er helt sikker på, at det er noget vi kommer til at tale mere om de næste fjorten dage, siger Jonas Bjørn Jensen til TV 2 Lorry.

Alligevel er han dog uenig med kritikerne:

- Når vi peger på den løsning med at tage det hjem til kommunen, så er det fordi, vi mener, at vi er kommet til et sted, hvor Københavns "eventbrand" - København som by - ude i verden er så kendt, at vi faktisk kan løse den opgave godt selv, siger Jonas Bjørn Jensen.

Venstre er helt uenige og vil gøre alt for at få stoppet planerne:

- Nu skal vi til at ansætte endnu flere folk i kommunen. Vi skal først til at oplære dem. De skal til at opbygge nogle af alle de netværk, som Wonderful Copenhagen har brugt år på at bygge op. At tro, at vi bare kan ansætte et par kommunale embedsmænd og gøre det samme - overnight - det er naivt, siger Venstres Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, som frygter, at det vil gå ud over både vækst og arbejdspladser i turismeindustrien.

Trods flere forsøg - både i går og i dag - er det ikke lykkedes TV 2  Lorry at få en kommentar til kritikken fra Alternativets kulturborgmester, Niko Grünfeld.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere