Slagtes for at hjemtage turismeopgave: Nu svarer borgmester på kritikken

Beslutningen om at hjemtage turismelobbyarbejde fra Wonderful Copenhagen til kommunen møder kritik fra flere sider. Borgmesteren selv mener, at kommunen har erfaringen til at varetage opgaven.

Kort nyt: Frygt for Københavns fremtid som eventby

Københavns Kommunes beslutning om at stoppe udliciteringen af turismelobbyarbejde til turismeorganisationen Wonderful Copenhagen for at hjemtage opgaven i kommunal regi har fået en stribe aktører inden for eventbranchen til at rette kritik mod Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld fra Alternativet.

Senest skrev Wonderful Copenhagen sammen med en række eventarrangører et brev til borgmesteren, hvori de udtrykte bekymring over beslutningen.

Nu stemmer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv i koret af bekymrede i branchen.

I aftes sendte organisationen en pressemeddelelse ud, hvori de kaldte beslutningen for "uforståelig", "halsløs" og "problematisk". 

quote Der er ikke tid til at gamble med noget, der faktisk fungerer rigtig godt

Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv

- Det fungerer (som det er, red.). Og hvorfor ændre på noget, der fungerer? Især lige nu, hvor der er investeret milliarder i ny hotel-, kongres- og venuekapacitet i København. Der er ikke tid til at gamble med noget, der faktisk fungerer rigtig godt, siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv til TV 2 Lorry.

I aftes sendte organisationen en pressemeddelelse ud, hvori de kaldte beslutningen for "uforståelig", "halsløs" og "problematisk". 

Borgmester: Vi har erfaringen til at løfte opgaven

Kritikken tager Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld dog med sindsro. 

- Vi har en opgave, der hedder, at vi skal spare 21 millioner i Kultur- og Fritidsforvaltningen. I stedet for at spare dem på kulturelt kernevelfærd som havnebad eller kulturhuse eller biblioteker, så valgte vi det her område. Vi mener, vi er i en ny tid, hvor vi har en række erfaringer og kompetencer ’in house’, og dem vil vi nu udnytte til det fulde, siger Niko Grünfeld til TV 2 Lorry.

- Vi har samarbejdet med en række aktører, blandt andet Wonderful Copenhagen, og de har gjort et rigtigt godt stykke arbejde. Men fordi vi nu skal finde nogle besparelser i Københavns Kommune, har vi trukket denne bevilling tilbage til kommunen, siger han.

Han påpeger, at hjemtagelsen af opgaven ikke er lig med, at Københavns Kommune kapper båndene til Wonderful Copenhagen. Turismeorganisationen vil blive en del af et nyetableret Eventråd under kommunens ledelse.

- Det, at vi nu trækker opgaven hjem, betyder, at vi vil satse på det ’in house’. Men selvfølgelig skal vi samarbejde med alle de gode aktører, der er derude - fra Sport Event Danmark til Wonderful Copenhagen.

Men hvorfor tror du, at I kan gøre det lige så godt?

- Det kan vi fordi, Københavns Kommune har erfaringen gennem mange år. Det er sådan, at vi har købt denne ressource hos Wonderful Copenhagen, men vi samarbejder jo med rigtig mange forskellige aktører. Nu tager vi denne del på os, vi tager den hjem og sætter ekstra meget fokus på det.

Beslutningen om at hjemtage opgaven blev truffet Kultur- og Fritidsudvalget møde den 25. april.

NY ARBEJDSGRUPPE OVERTAGER JOB

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere