Royal Run udvider og får plads til flere

Det voldsomt populære kongelige gadeløb bliver nu endnu større.

Stor - større - enormt!

Det kongelige løb, Royal Run, der så dagens lys i forbindelse med kronprins Frederiks 50 års fødselsdag sidste år, bliver gentaget i år - og tilmeldingsstrømmen har været enorm. Antallet af tilmeldinger har været så stort, at løbsledelsen måtte melde alt udsolgt, men nu er der håb. For arrangørerne har besluttet sig for at hæve loftet for deltagerantallet en smule, og dermed kan endnu flere få chancen for at løbe med i det kongelige løb, der afvikles den 10. juni i Aalborg, Arhus og København/Frederiksberg og på Bornholm. (Og med en start nogle dage før på Færøerne).

Det er i hele landet, der er næsten udsolgt. I Aalborg og København er der nu kun plads på den såkaldte one-mile distance. Men snart kan løbere, som ikke nåede det i første omgang, melde sig til 10-kilometerdistancen.

I Aalborg får 1.000 ekstra løbere mulighed for at spæne de ti kilometer - disse pladser udbydes i morgen tirsdag. Og i København vil op imod 2.500 ekstra kunne komme ud på de ti kilometer. Hvor mange der kan få gavn af det kan arrangørerne ikke sige præcist, fordi det samtidig afhænger af, hvor mange personer løbsklubberne melder til det DM i ti kilometer landevej, der er en del af det københavnske Royal Run. Man foprventer at kunne åbne for de ekstra tilmeldinger i København mandag i næste uge

 Sidste år deltog 70.500 danskere i Royal Run. I år ventes et deltagerantal, der runder 80.000.

- Det er kommet bag på os at interessen er så stor. For i modsætning til sidste år er der jo ikke tale om en 50 års fødselsdag. Men folk vil helt tydeligt det her event, og der er sågar 30 procent med, som ikke har løbet motionsløb for siger, Dorte Vibjerg, der er direktør i Sparta.

Sparta er praktisk arrangør af Royal Run og står i forvejen for store begivenheder i København som Copenhagen Marathon, halvmarathonløb og DHL-stafetten i Fælledparken.

Og selv om Sparta er vant til store opgaver, så er Royal Run ifølge Dorte Vibjerg noget specielt.

- Det er en utroligt stor opgave. Dels er der deltagerantallet - og så selve begivenheden med en fantastisk rute, hvor vi jo har målområde på Amalienborg slotsplads og så i øvrigt løber på nogle af de trafikale hovedårer, siger hun. 

I København ventes salget af ekstra billetter at åbne næste mandag. Og da flere end der er plads til ventes at ville forsøge at anskaffe sig en billet, så registreres alle nye tilmeldinger - og derefter trækkes der lod.

Royal Run arrangeres af organiationen Bevæg Dig For Livet - og bag den står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere