Pride-parade og Ironman: Trafikal kaosweekend i København

Lørdag er det meste af København omdannet til en stor Pride-parade-fest, og søndag overtager KMD Ironman Copenhagen gaderne. Læs, hvordan det påvirker trafikken.

Hvis man denne weekend planlægger en tur rundt i hovedstadens gader, skal man måske på forhånd lige overveje, hvordan man har tænkt sig at bevæge sig rundt på sin udflugt.

I hele weekenden vil tusindvis af mennesker nemlig være på gaderne i forbindelse med både Pride-parade og Ironman, der afholdes henholdsvis lørdag og søndag.

I løbet af den forgangne uge har der været Copenhagen Pride, der lørdag afsluttes med en gigantisk parade gennem København, hvor tusindvis vil deltagere og endnu flere kigge på som tilskuere.

Parade-turen starter kl. 13.00 ved Frederiksberg Rådhus og bevæger sig herfra via Vesterbrogade mod Rådhuspladsen, hvor fronten af paraden forventes at ankomme godt to timer efter starten.

Paraden skal gå den 3,3 km lange rute fra Frederiksberg Rådhus via Allégade, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade, Jamers Plads og Vestervoldgade til Københavns Rådhusplads.

De berørte gader vil blive afspærret ca. et kvarter før paraden når frem, hvorefter afspærringen ophæves igen umiddelbart efter de mange tusinde paradedeltagere har passeret. 

Sidste år blev det vurderet, at 300.000 mennesker var mødt op som tilskuere til arrangementet. 40.000 deltog i selve paraden.

Copenhagen Pride begyndte i 1996, da København var europæisk kulturby og hjemsted for årets Europride.

Ironman om søndagen

Søndag forventes det at omkring 3.000 friske sportsudøvere deltager i KMD Ironman Copenhagen, der byder på 3,8 kilometer svøming i åbent hav, en cykeltur 180 kilometer og et maratonløb.

I løbet af hele ugen har op mod 10.000 personer deltaget i de forskellige triatlon-distancer under IRONMAN-ugen, som er blevet afholdt i forbindelse med søndagens KMD Ironman Copenhagen.

Op mod 200.000 forventes at have deltaget som tilskuere til sidte års Ironman i hovedstadsområdet.

På søndag er det ifølge Ironman Danmark særligt Amager, Indre By, Lyngby, Hellerup og flere kommuner nord for København, som vil blive påvirket af kongedistancen.

DOTs hjemmeside kan man få et overblik over, hvordan Pride-parade og Ironman påvirker weekendens offentlige transportmuligheder.

 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20211105-081643-L-3936x2210ma

Kommune klar til at sænke hastigheden fra 50 til 40 km/t flere steder

Digitale skilte på Øresundsbroen

Dynamiske skilte skal stoppe spøgelsesbilister inden broen

20000718-184214-1-1920x1307we

P-skilte i restordre: Nu må borgere vente på storstilet parkeringsprojekt

Henrik Busch parkering indre by

Endnu mere parkeringskaos: Henrik efterlyser hensyn fra kommunen


København


Forsiden lige nu

Se flere