Praktiserende læger rykker ind på hospitaler

Lægemangel i Region Hovedstaden har de seneste år været et stort problem, men nu lysner det på Amager og Frederiksberg.

Foto: Morten Stricker - Ritzau Scanpix

På grund af akut mangel på praktiserende læger i hovedstadsområdet valgte Region Hovedstaden at oprette to midlertidige praksisklinikker på Amager Hospital og Frederiksberg Hospital.

Men nu bliver de to praksisklinikker nedlagt, og i stedet vil patienterne overgå til to praktiserende læger, der får til huse i lokaler på de selvsamme hospitaler.

De midlertidige klinikker blev oprettet i oktober sidste år, mens der blev arbejdet på at finde varige løsninger på lægedækningen i området i samarbejde med kommunerne og Praktiserende Lægers Organisation (PLO)-Hovedstaden.

Det er nu lykkedes at forbedre lægedækningssituationen i områderne, og derfor er det besluttet at overdrage de midlertidige praksisklinikker til praktiserende læger på almindelige overenskomstmæssige vilkår.

4000 patienter får nu egen læge

Dermed får de godt 4000 patienter, der samlet set er tilknyttet de midlertidige praksisklinikker per 1. oktober 2019 mulighed for at blive tilknyttet de kommende lægepraksisser beliggende i lokaler på de to hospitaler.

Og det glæder både regionen og Praktiserende Lægers Organisation, at man har fundet en brugbar løsning.

- Nu kan borgerne i stedet få en læge i en praksis, som drives på helt almindelige vilkår. Og jeg synes, at det er positivt, at begge læger ønsker at drive deres klinikker i lokaler på regionens hospitaler. Det giver en god og tilgængelig beliggenhed for patienterne, og giver mulighed for et tæt samarbejde med hospitalerne, siger Alternativets Qasam Nazir Ahmad, der er formand for Udvalget for forebyggelse og sammenhæng i Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse.

Patienter tilknyttet de to praksisklinikker vil blive orienteret skriftligt af regionen og vil blive tilbudt at overgå til de praktiserende læger, som overtager praksisklinikkerne, eller et gratis lægeskift til en anden praksis med åbent for tilgang af patienter, oplyser Region Hovedstaden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik