Politiet bevarer håbet i hashkamp: -Vi skylder borgerne at kæmpe

Hashhandlen er tilbage på Christiania. Det er ikke et nederlag, mener politiet, der tror, kampen kan vindes.

Politiet tror på, at hashhandlen kan bekæmpes. Foto: Scanpix

Sidste år blev Pusher Street ryddet for at bekæmpe hashhandlen på Christiania.

Hvis ikke jeg troede på det, havde jeg givet op for længst.

Dannie Rise, Vicepolitiinspektør, Københavns Politi

På trods af at hashhandlen igen er oppe omkring samme niveau som sidste år, hvor Pusher Street blev ryddet, tror vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Dannie Rise stadig på, at kampen mod hash kan vindes.

- Hvis ikke jeg troede på det, havde jeg givet op for længst. Min motivation er, at samfundet aldrig kan være tjent med, at man gennem narkotikahandel støtter de kriminelle, siger han til Ritzau.

Læs også Organiseret hashhandel: Dommer fængsler syv mænd

Markedet har ændret sig

Politiet startede indsatsen på Pusher Street i september 2012. Ifølge Dannie Rise har markedet ændret sig, for dengang kunne pusherne sælge nærmest risikofrit. Det kan de ikke mere.

Ifølge Dannie Rise forholder situationen sig anderledes, fordi vold og tåregas ikke i lige så høj grad er en del af gamet.

- Vi kan og vil ikke acceptere, at der er områder i København, hvor voldsparate kriminelle forsøger at sætte dagsordenen. Hvis de sætter sig ud over loven, så må de også stå til ansvar for det, siger han til Ritzau.

Pengene trækker

Vi ved, at det er et langt, sejt træk, men vi føler også, at det er noget, vi skylder de lovlydige borgere på Christiania.

Dannie Rise, Vicepolitiinspektør, Københavns Politi

Ifølge Ritzau er det de store pengesummer, som bagmændene står til at tjene ved salget, der ifølge vicepolitiinspektøren får grupperingerne til genstridigt at blive ved med at kæmpe mod politiet.

- De kriminelle grupperinger, der står bag, vil gøre alt, hvad de kan for at holde fast i deres indtægtskilde, siger Dannie Rise, vicepolitiinspektør.

Kampen modt hashhandlen har været og er fortsat hård, lider det fra Dannie Rise. Men politiet vil fortsætte med at bekæmpe den organiserede hashhandel.

- Vi ved, at det er et langt, sejt træk, men vi føler også, at det er noget, vi skylder de lovlydige borgere på Christiania, siger han.

Læs også Boderne er tilbage på Pusher Street

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik