Politiet afslører: Kim Walls blod fundet i ubåd

Politiet har fundet en række interessante spor i ubåden Nautilus.

10:16

Et fotografi af ubåden "Nautilus" med ubådsejeren og den forsvundne svenske journalist om bord - fanget få timer før, kvinden blev meldt savnet af sin kæreste. Foto: TV 2

1 af 2

Københavns Politi kunne på et pressemøde onsdag morgen løfte sløret for en række nye interessante spor i sagen om den svenske journalist Kim Walls død.

Drabschef hos Københavns Politi, Jens Møller, fortalte blandt andet, at der er fundet blod fra Kim Wall i ubåden Nautilus, efter at den blev tømt for cirka 38.000 liter saltvand.

- Vi sikrede en håndbørste og en tandbørste for at få hendes dna. Vi fandt også blod i ubåden, og der er et match, sagde Jens Møller på pressemødet.

En anden opsigtsvækkende oplysning, der kom frem, var, at man på Kim Walls torso har fundet et stykke metal, som angiveligt skulle sikre, at kroppen drev til havets bund.

Læs også Ubådssagen: Metal sad fast på torso, så kroppen sank

Skader på liget
Jens Møller fortæller desuden, at kroppen havde skader, der tydede på, at nogen har forsøgt at presse luften ud af kroppen, så den gik til bunds og ikke flød på vandet.

Tidligere på morgenen skrev politiet på Twitter, at en dna-test har vist, at torsoen, som mandag blev fundet ved Amager, tilhørte svenske Kim Wall.

Læs også Kims mor: Vi kan ikke overskue katastrofen

Kim Wall har været eftersøgt siden natten til fredag 11. august, hvor hendes kæreste meldte hende savnet.

Hun var taget med på en sejltur i ubåden "UC3 Nautilus", men vendte ikke tilbage som aftalt og var heller ikke på ubåden, da den blev fundet fredag formiddag.

Peter Madsen er varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særlige omstændigheder og sigtet for drab. Han nægter sig skyldig.

Læs også Politiet bekræfter: Dna-match mellem Kim Wall og torso

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik