Politiet bekræfter: Dna-match mellem Kim Wall og torso

Københavns Politi bekræfter nu, at den torso, man har fundet, er den forsvundne Kim Wall.

Den torso, som politi har fundet i vandet mandag ved Amager, er den forsvundne journalist Kim Wall.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Politiet skriver, at der er dna-match mellem det kvindelig, som man har fundet, og Kim Wall, der ikke er set siden den 10. august. 

Her sejlede hun med ubådsejeren Peter Madsen ud fra København. Han har siden indrømmet, at Kim Wall er død efter en ulykke om bord, og at han har "begravet" hende til søs.

Tirsdag meldte politiet ud, at man mente, at arme, ben og hoved bevidst var skåret af torsoen. Politiet har dykkere i Københavns Havn for at finde andre ligdele, men der er endnu ikke bekræftet et fund.

Politiet afholder et pressemøde klokken 09.00 foran politigården i København. 

Her kan man se billeder fra den dag, hvor torsoen blev fisket op af vandet fra Amager.

Dna-profil fra lig

Københavns Politi meldte torsdag ud, at man næsten var færdig med obduktionen, og i dag onsdag kunne komme med en dna-profil.

Ifølge Bo Thisted Simonsen, afdelingsleder for retsgenetik på Retsmedicinsk institut i København, vil politiet normalt bruge kompakte knogler fra bækkenbunden til at få en brugbar dna-prøve.

Dna-prøverne fra liget kan man sammenligne med dna-prøver fra Kim Wall, som politiet har bekræftet, at man har sikret sig. Et match mellem de to prøver, vil ifølge Bo Thisted Simonsen være ekstremt pålideligt - den bevismæssige vægt ved sådanne prøver vil sædvanligvis være højere end én million til én.

- Det vil sige, at det er en million gange bedre forklaring af dna-profilen, at den kommer fra den savnede person, end at den kommer fra en tilfældig person i den danske befolkning, forklarer han. 

Døde efter ulykke

Kim Isabel Wall har været forsvundet, siden hun torsdag den 10. august tog med raketbyggeren Peter Madsen ud at sejle i hans hjemmebyggede ubåd. Hun arbejdede på en artikel om ham til magasinet Wired. 

Ubåden og Peter Madsen dukkede op dagen efter, men svenskeren Kim Wall var ikke om bord, da ubåden sank.

Mandag kom det frem, at Peter Madsen under et lukket grundlovsforhør havde forklaret politiet, at Kim Isabel Wall var død i forbindelse med en ulykke på ubåden, og at han derefter havde "begravet" liget på bunden af havet.

De svenske og danske søfartsmyndigheder har kortlagt ubådens rute i Køge Bugt og Øresund, og dykkere har undersøgt havbunden flere steder på ruten. Derudover ledes der med sonar, og svensk politi søger med helikopter.

Peter Madsen er varetægtsfængslet og sigtet for uagtsomt manddrab under særlige omstændigheder.

Opdateres...

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Ishøj

playIshøj indtager atter kedelig førsteplads – men kommunen ved nu, hvordan familier smittes

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere