Patrick hyldes for sit mod: 1000 melder sig ind hans i gruppe for ensomme

26-årige Patrick Cakirli følte sig ensom, fortalte om det på sociale medier - og fik nye venner. Nu hyldes han for sit mod.

"Sejt", "modigt", "jeg bukker mig i støvet - du er min helt". 

De rosende ord til den 26-årige Patrick Cakirli vil ingen ende tage.

quote Patrick, du er så helt latterligt modig. Jeg har selv gået rundt og haft problemer med ensomhed og igår var første gang, jeg var ude af min lejlighed i to uger.

Ensom person til Patrick

TV 2 Lorry mødte torsdag Patrick Cakirli, der i sidste uge havde en rigtig dårlig dag, så han besluttede at skrive en besked på det sociale medie Jodel for at finde nogen at snakke med: 

"Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den sværeste periode i mit liv. Jeg sidder på trapperne foran rådhuset fra klokken 14 til 20. Jeg har sorte bukser og en Northface taske på".

Det endte med, at 17 mennesker dukkede op og støttede Patrick. Sammen har de nu startet Facebook-gruppen "Smilet", der giver støtte til andre ensomme. 

Siden da har det væltet over Patrick med rosende ord. Særligt én besked gør ham rørt: 

"Patrick, du er så helt latterligt modig. Jeg har selv gået rundt og haft problemer med ensomhed og igår var første gang, jeg var ude af min lejlighed i to uger. Jeg var helt ærlig talt på grænsen til at tage mit eget liv, da jeg læste hele dette opslag op igen. At jeg så kunne komme ud og møde så fantastiske fremmede mennesker, der giver mig troen tilbage på at livet kan være fantastisk", læser han højt for TV 2 Lorry.

- Første gang jeg læste beskeden, sad jeg sammen med min roommate. Og der knak jeg fuldstændig sammen foran hende. Jeg begyndte at stortude. At vide at man uhensigtsmæssigt har været med til at hjælpe et anden menneske..., siger Patrick Cakirli. 

Ensomme samles på Facebook-gruppe - og i virkeligheden

Facebook-gruppen "Smilet" er "skabt for at kreere kontakt mellem folk uden det store netværk, eller som tumler med nogle ting, de ikke ved, hvor de skal gå hen med". 

quote Jeg håber bare, at andre mennesker vil finde ud af, at de ikke står alene med de her problemstillinger. Der er andre, der har det dårligt, ligesom jeg har det, så jeg håber, at kunne hjælpe nogle af dem.

Patrick Cakirli

Og det har 1.000 mennesker siden onsdag kunne genkende. De har i hvert fald tilmeldt sig gruppen. 

Der er allerede blevet arrangeret diverse events for personerne i gruppen, deriblandt en julefrokost, som 35 personer indtil videre deltager i. 

Faktisk gentager gruppen nu Patrick Cakirlis succes og inviterer de ensomme til at mødes i virkeligheden.

Mange personer i Facebook-gruppen deler deres egne oplevelser med ensomhed, mens de roser Patrick Cakirlis mod til at gå forrest.

- Jeg håber bare, at andre mennesker vil finde ud af, at de ikke står alene med de her problemstillinger. Der er andre, der har det dårligt, ligesom jeg har det, så jeg håber, at kunne hjælpe nogle af dem, siger Patrick Cakirli.