Overraskende minus: Færre flytter til København

Den indenlandske flytning har ændret sig - flere flytter nu fra København til andre byer i DK end fra andre byer til København

Foto: TV 2 Lorry

Det er slet ikke så eftertragtet at flytte til København som eksperterne ellers har gjort det til de seneste mange år.

Faktisk oplever hovedstaden i øjeblikket en decideret tilbagegang, der er nemlig flere der flytter fra byen end til. Hovedstaden får stadigt flere indbyggere - det er den indenlandske til- og fraflytning, der har ændret sig.

Helt præcis var der i 2015 69 flere personer, der flyttede ud, end der flyttede ind. Tal fra Danmarks Statistik viser, at det især er kommuner på det øvrige Sjælland, der nyder godt af fraflytningen.

Blandt andet flytter mange - hovedsageligt børnefamilier - til Roskilde, Køge, Hillerød og Helsingør.

En af årsagerne til fraflytningerne skal ses i konjunkturerne, mener professor Hans Skifter Andersen fra Aalborg Universitet.

- En helt afgørende faktor i de her tal er familierne med små børn, som gerne vil flytte fra byen, men som tøver med at sælge lejligheden for at købe hus, når der er lavkonjunktur. Men nu ser vi, at de tør rykke ud, siger Hans Skifter Andersen til Politiken.

En fremskrivning viser, at der i 2020 vil være omkring 4000 flere fraflyttere end tilflyttere - hvis udviklingen fortsætter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik