Nyt byggeri i København: Sydhavnstippen droppet

Københavns Kommune arbejder videre med tre mulige placeringer for nyt storbyggeri

Beboere i Københavns Sydhavns-område ånder formentlig lettet op. Økonomiudvalget i Københavns Borgerrrepræsentation behandlede sidst på eftermiddagen planerne om et byggeri med 2.500 boliger, som skal have en placering. En af dem var naturområdet Sydhavnstippen - men det område er nu ude af planerne.

Det oplyser TV 2 Lorry efter dagens møde i Økonomiudvalget, hvor et flertal fortsat arbejder videre med tre andre placeringer for byggeriet - alle på Amager Fælled. Dels er den såkaldte Campinggrund stadig i spil, og det samme gælder to placeringer på den nordlige del af fælleden.

Sagen om placering er opstået, fordi den oprindelige placering på Amager Fælled - nær Bella Center - mødte massiv folkelig modstand. Og modstanden nåede så kraftigt et omfang, at politikerne på rådhuset droppede planerne.

Nu arbejdes der videre med tre alternative placeringer. Dagens aftale blev vedtaget uden om Dansk Folkeparti, Alternativet og Enhedslisten.

-Helt overordnet er vi nødt til at sikre hele området, lød det fra Enhedslistens  Gorm Anker Gunnarsen om partiets begrundelse for at stemme nej til planerne.

 

En del af aftalen i økonomiudvalget indebærer, at kommunen stadig skal lede efter helt andre placeringsmuligheder - også selv om der er tale om mindre grunde, der ikke hver især kan huse samtlige af de planlagte 2500 boliger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere