Fire områder er i spil til de 2500 boliger fra Amager Fælled

Københavns Kommune har undersøgt alternative placeringsmuligheder af de godt 2500 boliger, som skulle have ligget på Amager Fælled ved Sundby Station.

Hvor skal Ørestad Fælled Kvarter ligge? Det er ét af de helt store og åbne spørgsmål netop nu i Københavns Kommune.

Det spørgsmål kommer vi muligvis et stort skridt nærmere et svar, når økonomiudvalget tirsdag mødes for at drøfte og stemme om de opstillede scenarier i spil.

Men hvilke områder, er det, der skal afløse Strandengen ved Sundby Station, som var det oprindelige areal, der på sine 187.000 kvadratmeter skulle rumme 2500 boliger, skoler samt daginstitutioner – og samtidig indbringe By & Havn godt to milliarder kroner?

 

 
 

 

Fire områder er i spil:

Amager Fælled Nord (vest og øst)
De to første områder ligger tæt. Der er udset i alt fire områder i den nordlige ende af Amager Fælled – to mod vest og to mod øst. Der er dog tale om store overlap, så reelt set er der tale om to større områder mod vest og øst.

Ifølge Berlingske er naturen i de to områder klassificeret forskelligt. I rapporten ”Undersøgelse af alternative byggemuligheder til Ørestad Fælled Kvarter”, er området i den vestlige del vurderet som ”moderat naturtilstand”, mens den østlige del er vurderet med betegnelserne ”ringe naturtilstand”.

Den nordøstlige del af Amager Fælled ved DR Byen er som det eneste område ikke fredet, men der er fortsat en række forhold, der skal afklares, herunder rørledninger og forurening.

 

Nul stort byggeri i natur, lyder budskabet denne dag, hvor Økonomiudvalget på Københavns Rådhus skal stemme om, hvor et 2500 boliger stort byggeri skal placeres.

 

Økonomisk vurderes de to områder til at kunne opretholde samme økonomi som det oprindelige areal.

Campingarealet
Ligger i den sydlige ende af Amager Fælled og er et område på godt 175.000 kvadratmeter, så det vurderes, at området kan rumme Amager Fælled Kvarter.

Til gengæld er beliggenhed ikke nær som god som ved Sundby Station, og man regner med, at By & Havn vil tjene en halv milliard kroner mindre ved at opføre boligkvarteret her.

Naturmæssigt ligger campingpladsen i et fredet område, som kan blive en stor klods om benet. Desuden står der i rapporten, at området er ”fyldt op med losseplads”. Vandrehjemmet, der ligger i området, skal også opsiges og fjernes, da man ikke vurderer, det kan integreres med boligprojektet.

Sydhavnstippen
Det sidste scenarie er Sydhavnstippen, som ligger et stykke fra Amager Fælled. Arealet vurderes også at kunne rumme boligkvarteret, men ligesom ved campingarealet kan der komme en fredning i vejen. Økonomien vurderes heller ikke til at være lige så attraktiv, som den oprindelige placering, og dermed vil det indbringe meget mindre end forventet.

Sydhavnstippen har endnu ikke fået vurderet sin naturtilstand.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere