Ny app letter livet for hjemløse Allan

En ny app gør livet på gaden lidt lettere og hjælper hjemløse med at finde ud af, hvor de kan få et måltid mad eller noget tørt tøj.

I de seneste fem år har Allan Andersen kaldt gaden for sit hjem. Og det er ikke altid lige varmt - eller tørt - så derfor er han afhængig af de tilbud, der findes i byen.

Og nu gør den nye app "Udsat i Danmark" livet lidt lettere for Allan Andersen.

- Jeg kan bruge den til at finde ud af, hvor jeg kan få juridisk hjælp, hvor der er et gratis måltid mad, eller hvor jeg kan sove om natten, siger Allan Andersen til TV2 Lorry.

quote Jeg synes faktisk, det er skidesmart.

Allan Andersen, hjemløs

Det er Hus Forbi og foreningen Fundamentet, der har skabt den nye app, som skal hjælpe hjemløse med hurtigt at finde ud, hvor de kan få hjælp til de basale nødvendigheder som et bad eller noget tørt tøj.

- Grundidéen er, at uanset om du står i Esbjerg, Skagen eller København, vil det være muligt at finde de tilbud, som er lige inden for det lokalområde, du står i, fortæller Jimmy Rohde, der er salgsmedarbejder i Hus Forbi.

Foldere er fortid

Før i tiden har Allan Andersen kun kunnet orientere sig via en folder, som kommunen har udleveret. Men der er et lille problem ved at være afhængig af en folder, når man bor på gaden.

- Som hjemløs bliver man tit gennemblødt, og så er sådan en folder ikke meget værd. Så det er meget smartere med den her app. Og så viser den både, hvor jeg skal gå hen, og hvor lang tid det tager. Jeg synes faktisk, det er skidesmart, fortæller Allan Andersen.

De hjemløse skal selv opdatere app'en

Det er op til de hjemløse selv samt de forskellige steder og organisationer at holde app’en up to date med hensyn til åbningstider, ferielukning og lignende. 

- Man kan hele tiden gå ind og opdatere appen med ferielukning, nye åbningstider eller de næste 14 dage, der er der kun morgenmad osv. Fortæller Jimmy Rohde. 

Allan Andersen mener også, at app’en kan være med til at forebygge, at unge hjemløse roder sig ud i kriminalitet. 

- Nu er jeg et gammelt røvhul, der har set lidt af hvert, og jeg ved godt, hvilke steder man IKKE skal gå hen, men som ung hjemløs kan det være svært at vide, hvilke steder man skal gå hen. Så der tror jeg, det er en stor hjælp med den her app, som gør det hele meget mere overskueligt, slutter Allan Andersen. 

Hus Forbi opfordrer alle personer og organisationer, der hjælper hjemløse, til at oprette sig i app'en.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere