Nu fjernes omstridte gitre til Københavns Havn

Nu, hvor sommersæsonen endegyldigt er slut, har By & Havn valgt at fjerne alle gitrene ved stigbordene ved slusen i Sydhavn.

Siden den tragiske vandscooter-ulykke i Københavns Havn, der i sommeren 2017 kostede to amerikanske kvinder livet, har der været stor debat om, hvorvidt, der skulle være fri gennemsejling ved slusen i Sydhavn.

Vandscootere og jetski er ikke tilladt i Københavns Havn, men alligevel sejlede en gruppe vandscootere ind i havnen med høj fart den skæbnesvangre dag.

Af den grund blev stigbordene fuldt afspærret i sommeren 2018 for at holde vandscootere og jetski ude af havnen.

Det viste sig til gengæld at være til gene for småbåde og kajakker, og derfor har By & Havn i år afprøvet en løsning, hvor en enkelt af stigbordene blev holdt fri til gennemsejling, mens de øvrige var spærret af.

Fri gennemsejling til 15. maj

Nu er sommersæsonen slut, og derfor vælger man nu at fjerne alle gitrene ved stigbordene ved slusen i Sydhavn, og dermed er der igen fri gennemsejling for småbåde og kajakker frem mod sommersæsonen der begynder igen 15. maj næste år.

I mellemtiden vil By & Havn evaluere forsøget og sikkerhedssituationen i dialog med Københavns Politi.

Desværre blev en enkelt vandscooter observeret i havnen denne sommer, men opmærksomme borgere og foreninger meldte hurtigt ind til politiet, der på kort tid fik stoppet vandscooteren og sendt den ud af havnen igen med en bøde.

- Vi vil selvfølgelig medregne den ærgerlige hændelse, når vi skal foretage vores evaluering af sommeren. Men samtidig var det enormt positivt at se, hvor hurtigt der blev reageret af folk langs havnen, der havde set vandscooteren sejle ind i havnen, og det gjorde os i stand til at stoppe føreren meget hurtigt. Vi har været utroligt glade for den dialogvilje, vi har mødt i havnen, siger politikommissær Jonas Wybrandt i en pressemeddelelse.

God respons fra havnens brugere

Den enkelte episode afholder dog ikke kommunikationschef i By & Havn, Kristian Wederkinck Olesen, fra at glæde sig over at løsningen med et åbent stigborde har været en succes. 

- Vi har fået rigtig god respons fra roer- og sejlermiljøet omkring sommerens løsning og håber derfor, at den sikkerhedsmæssige anbefaling vil pege på, at der fortsat kan være fri gennemsejling ved stigbordene næste sommer. Vi har mødt en god forståelse og samarbejdsvilje fra det aktive roer- og sejlermiljø i havnen og det vil vi gerne takke alle brugerne for, siger han.

Den frie passage gennem stigbordene har haft en positiv effekt på trængslen i resten af havnen, og understøtter By & Havns arbejde med udviklingen af havnen.

- Vi arbejder for at skabe en havn, hvor der er plads til alle, og det gør vi bl.a. ved at få aktiviteterne spredt ud, så al aktivitet ikke klumper sammen i inderhavnen. Når der er åbent for gennemsejling ved Stigbordene har småbåde og kajakker nemmere adgang til større dele af havnen og kan komme ud i Køge bugt. Det giver havnens andre brugere mere plads, siger Kristian Wederkinck Olesen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere