Gerningsmand får forlænget sin straf efter vandscooterulykke

Landretten har bestemt, at den 25-årige mand, der ramte en jolle i Københvns Havn, skal i fængsel i to og et halvt år.

Blandt modtagerne er tre mænd, som udviste heltemod i forbindelse vandscooter-ulykken i Københavns Havn sidste forår. Foto: Privatfoto

I samarbejde med tv2.dk

Den dømte 25-årige mand, der påsejlede en jolle i Københavns Havn får forlænget sin straf. Det har landsretten bestemt.

To udvekslingsstuderende fra USA blev i maj 2017 dræbt, da deres jolle blev påsejlet i Københavns Havn af en vandscooter, der blev ført af en 25-årig dansk mand.

Den 25-årige blev i januar idømt to års fængsel i Københavns Byret. En del af dommen skyldtes en reststraf for tidligere forhold.

Anklagemyndigheden accepterede, at syv andre vandscooterførere fra samme aften slap med bøder på mellem 3700 og 11.700 kroner, men ankede byrettens dom til den 25-årige, som anklagemyndigheden havde krævet idømt fire års fængsel.

- Næsten ingen vandscootere i havnen

Ifølge formanden for HavneForum, Milan Rud Kronborg, har livet på vandet i København ændret sig voldsomt efter ulykken i 2017.

- Vi så stort set ikke vandscootere længere og folk, der sejlede hasarderende med speedbåde eller hurtigtgående motorbåde, stoppede næsten også med det samme.

Det skyldes ifølge ham, at politiet efter ulykken og i en tid, hvor der er kommet rigtig meget liv på vandet, kom meget mere på banen som følge af den kritik, der lød efter dødsulykken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik