Københavnske cyklister er de mest lovløse

På landsplan bryder 70 pct. af cyklisterne loven. I København tager cyklisterne førstepladsen med 80 pct. lovbrud i trafikken.

Kørsel på fortovet, imod kørselsretningen og gerne over for rødt. Cyklisterne i København er Danmarks mindst lovlydige trafikanter.

Cyklisterne har ikke det bedste ry, men en ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring, viser nu, at det står værst til i hovedstaden.

Her bryder 80 pct. af cyklisterne loven, til sammenligning er det 58 pct. af de nordjyske cyklister, der bryder loven.

Blandt de mest hyppige lovovertrædelser er kørsel på fortovet og i fodgængerfeltet samt at dreje til højre for rødt. Men mange kører også over for gult, selvom de kan nå at stoppe.

Selvom mange ikke anser det som et stort problem, lige at køre på fortovet eller tager den over for gult, så kan det skabe farlige situationer i trafikken.

 - Reglerne er til for, at alle trafikanter bliver tilgodeset, og at man ved, hvordan de øvrige i trafikken agerer ved eksempelvis et lyskryds. Det er udgangspunktet for, at vi kan have en sikker trafik, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Når trafikanter gør noget uventet stiger risikoen for sammenstød mellem de forskellige trafikanter, og dermed kan der opstå farlige situationer. Kim Rud-Petersen påpeger, at cyklisterne selv, er dem der er i størst fare, når de ikke overholder færdselsreglerne.

 - De værste eksempler er selvfølgelig, når de bliver ramt af biler, som ikke har set dem. Men også sammenstød med andre cyklister eller fodgængere kan have konsekvenser for alle involverede, siger Kim Rud-Petersen.

I undersøgelsen blev de danske cykelejere spurgt, hvilke færdselsregler de kunne finde på at bryde.

Og der er altså stor forskel på, hvilke regler, cyklisterne mener, er okay at bryde:

 

Her er de mest udbredte forseelser

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere