Cyklister er nogle værre banditter

På en time blev 31 cyklister i Allerød fældet. Otte af dem kørte over for rødt lys. Samtidigt i Hellerup: Fire cyklister blev noteret og fik udskrevet en bøde på 1000 kr.

Det er dyrt at være lovløs cyklist, og det kan vise sig dyrt at blive involveret i ulykker

Det er derfor, at politiet i denne uge er i gang med en af de to årlige landsdækkende kampagner, der går under navnet cyklist- og knallertkontrol. Ulykker med såkaldt bløde trafikanter ender lettere med skader, da de ikke er så godt beskyttet som bilister.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er en tendens til, at cyklisterne ikke altid kører lige pænt. De har fået flere unoder, og det ser vi især fra midten af og nedefter i vores politikreds, jo tættere vi kommer storbyen, siger Per Lundbæk Nielsen, der er politikommissær ved Nordsjællands Politi og operativ leder af færdselsafdelingen.

Kampagnen er startet mandag og fortsætter til og med søndag. Til glæde for bl.a. Rådet for Sikker Trafik:

- Vi har kun stor interesse i, at politiet foretager den kontrol, og cyklisterne har godt af at vide, at der bliver holdt øje med dem.

Antallet af bilulykker er over de senere år faldende, men det er som om, at ulykkestallet for cyklister og andre bløde trafikanter ikke er fulgt helt med nedad, siger Søren Ørsted Pedersen, pressechef i Sikker Trafik.

20 af de 31 forseelser i Allerød handlede om at cykle på fortovet, der takseres til en bøde på 700 kr. mens det koster 1000 kr. at cykle over for rødt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere