København får ny politidirektør

Anne Tønnes er nye politidirektør i København. På Vestegnen fortsætter den nuværende.

Foto: TV Øst

En ny sherif skal stå i spidsen for lov og orden i København.

Københavns Politi sagde tidligere på året farvel til politidirektør Thorkild Fogde. Han forlod stillingen til fordel for en direktørpost i kriminalforsorgen. 53-årige Anne Barbara Sidenius Tønnes blev udnævnt som midlertidig afløser.

Hun kan nu sætte sig bedre til rette i chefstolen på Politigården i landets hovedstad. Fra 1. juni er hun nemlig udnævnt som politidirektør. Hun har tidligere haft samme stilling hos Midt- og Vestjsællands Politi.

Læs også København skal have ny politidirektør

Øverste chef for kredsen

Politidirektørerne er øverste chef i hver af landets 12 politikredse. Direktørerne står i spidsen for både anklagemyndigheden og politimyndigheden i kredsene.

Ud over at sidde for bordenden i politikredsen, deltager de 12 politidirektører i Rigspolitiets koncernledelse. Her fastlægges de overordnede strategier og mål for politiet.

Politidirektørerne er også formænd for de lokale kredsråd, hvor politiet sammen med borgmestrene i de respektive politikredse drøfter forskellige forhold i politikredsen.

Læs også Meldt til politiet: Elever nægter at tage hagekors ned

I spidsen for næsten 3.000 medarbejdere

Anne Tønnes kommer til at stå i spidsen for 2.900 medarbejdere og et budget på 1,57 milliarder kroner. 

Anne Marie Tønnes får en årsløn, som inden diverse forhandlinger starter på 750.000 kroner. Hun kan dog forhandle sig til yderligere personlige tillæg samt åremålstillæg. Desuden er der udsigt til en bonus, hvis politikredsen lever op til de mål, som fastlægges i direktørens kontrakt.

Samtidig med udnævnelsen i København lægger det nu fast, at Kim Christiansen forsætter som politidirektør i Københavns Vestegns Politi. Han var ansat på åremål - det er politidirektører - og hans kontrakt stod til at rinde ud. Han kan se frem til at starte lønforhandlinger fra et udgangspunkt på 670.000 kroner.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik