København skal have ny politidirektør

Den nuværende politidirektør i hovedstaden skal være ny direktør for Kriminalforsorgen.

Efter fire år på posten har Københavns Politis øverste leder, politidirektør Thorkild Fogde, fået nyt job. 1. april tiltræder han som direktør for Kriminalforsorgen.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Før han kom til Københavns Politi var han politidirektør for Nordsjællands Politi.

Pape: Dynamisk og med solid erfaring

Ifølge justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er 51-årige Thorkild Fogde den helt rette til jobbet.

- Med Thorkild Fogde får kriminalforsorgen en dynamisk direktør med solid erfaring fra politiet og den helt rigtige mand til at håndtere de sikkerhedsmæssige udfordringer, som desværre er blevet en realitet i landets fængsler, siger han.

2.600 ansatte under sig

Som direktør for Kriminalforsorgen får Thorkild Fogde det overordnede ansvar for at fuldbyrde de straffe, domstolene idømmer. Fogde, der fik jobbet i 2013, efterfulgte Johan Reimann, der efter at have været politidirektør i København også blev direktør for Kriminalforsorgen. Han gik på pension ved årsskiftet.

Selv om det var før hans tid på posten, blev Thorkild Fogde i januar i år afhørt af Tibetkommissionen, der gransker håndteringen af et kinesisk statsbesøg i København i 2012. Under afhøringen sagde Fogde, at Folketingets Retsudvalg fik et forkert svar, når Københavns Politi svarede, at man ingen initiativer havde taget til at begrænse ytringsfriheden. Af politiets operationsbefaling fremgik det nemlig, at de pro-tibetanske demonstranter ikke måtte ses af præsidenten og hans kortege.

Største kreds i landet

På de indre linjer har Thorkild Fogde senest stået i spidsen for en omlægning, der blandt andet betyder, at Station City på Halmtorvet på Vesterbro lukker. I stedet samles kræfterne på Politigården. Det skal gøre politet bedre i stand til at rykke hurtigt, når der er brug for det. 

Stillingen som politidirektør i Københavns Politi, der er landets suverænt største politikreds målt på befolkning, antal ansatte og antal sager, vil nu blive slået op. 

Politidirektøren i København har cirka 2.600 ansatte under sig og ansvaret for et budget på omkring 1,5 milliarder kroner. 

Thorkild Fogde forklarer mere om den nye organisering af Københavns Politi her: 

Københavns Politi vil styrke terrorbekæmpelsen. Konsekvensen bliver store ændringer i organisationen og en lukning af station City. Politidirektøren er gæst i studiet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere