Jyske elever giver varmen til københavnske hjemløse

En stor donation fra en jysk efterskole betyder, at de københavnske hjemløse måske får lidt nemmere ved at klare de kolde vinternætter.

02:14

Et periodekort til to zoner er måske ikke det første, man tænker på, når man tænker på vinterhjælp til de hjemløse. 

Alligevel er det lige præcis, hvad en gruppe af de mest udsatte Hus Forbi-sælgere i København har fået.

Tanken er nemlig, at hvis man fryser for meget i løbet af natten på gaden, så kan man altid hoppe på en bus eller i et tog og få varmen. Et initiativ, der begejstrer den hjemløse Lasse Thulin:

- Det synes jeg faktisk er ret luksus. Det betyder, at jeg kan hoppe en tur ind i et S-tog og lige sidde og få varmen, siger han.

Læs også Nytårskur for hjemløse - og en høne - på Københavns Rådhus

Kan forhindre dødsfald

At det netop er i de koldeste måneder, de hjemløse får et periodekort, er ikke tilfældigt.

- Det kan faktisk gøre en forskel som betyder, at der er nogen der klarer noget, de ellers ikke ville have klaret, siger Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder i Hus Forbi.

For år tilbage måtte en københavnsk hjemløs give slip på livet, da han en kold nat frøs ihjel. Med det nye periodekort håber Hus Forbi at kunne undgå flere dødsfald som følge af kulde.

Muligt takket være donation

Hus Forbi har fået mulighed for at give periodekort til de udsatte hjemløse takket være en donation på 200.000 kroner fra Horne Efterskole tæt på Hirtshals i Nordjylland.

Læs også Hjemløse samler gamle mønter til sjovt projekt

Skolen bruger nemlig hvert år en uge på det, de kalder "Horneugen", hvor elever med hjælp fra lokale sponsorer arbejder indædt på at tjene så mange som muligt til velgørenhed.

I år var det så Hus Forbi der var blandt modtagerne, og det glæder flere af skolens elever, at kunne gøre en forskel for de hjemløse.

- Det er ikke sådan, at vi har tænkt over, at vi redder et menneskes liv. Det har jeg i hvert fald ikke. Men når man så får det at vide, så giver det en superfed fornemmelse i maven, siger Jakob Junker Jeppesen, elev på Horne Efterskole.

I år er det femte gang, Horne Efterskole har brugt tid på "Horneugen". Donationen på 200.000 er fordelt i landets fire største byer med 80.000 kroner til de hjemløse i København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik