Juleballetten Nøddeknækkeren storsælger i Tivoli

22.000 solgte billetter og en ekstrakoncert - årets juleballet i Tivoli er en storsælger, hvor Dronning Margrethe igen i år står for scenografien.

- Når det er rigtig godt, ved man ikke, om det er musikken, der får dansen frem, eller det er dansen, der får musikken frem. Og det er det herlige ved ballet, synes jeg. 

Det lyder smukkere, og det ser sandelig også smukkere ud.

Dronning Margrethe om live musik til årets juleballet

Sådan sagde Dronning Margrethe tidligere i dag, da Tivoli afholdt pressemøde om den årlige juleballet, hvor hun har bidraget til forestillingen som scenograf. 

Læs også Nikolaj Hübbe fornyer kontrakt med Det Kongelige Teater

I år er det Nøddeknækkeren, som det ofte har været før - sidst i 2014. Men denne gang vil Tivolis symfoniorkester spille live til stykket for første gang. 

Det har været rigtig sjovt arbejde. 

Peter Bo Bendixe, b<span style="font-size:18.2857px">alletchef i Tivoli</span>

- Det lyder smukkere, og det ser sandelig også smukkere ud, når man har levende musik til dansen, udtalte Dronningen tidligere på dagen.

Om det er dét, der har været udslagsgivende for billetsalget, vides ikke. Men der er solgt 22.000 billetter allerede inden premieren den 1. december, og det har også været nødvendigt at oprette en ekstra forestilling. 

 

Læs også Tivoli ramt af juletravlhed: Udstilling rejses på 11 dage

Balletchefen i Tivoli, Peter Bo Bendixen, fortæller om forløbet, at det har været underholdende. 

-  At få balletten til at fremstå som en helstøbt enhed sammen med orkestret og Dronningens kostumer er smaddersjovt. Nerven i at skulle nå til en deadline og levere noget, som vi alle skal være tilfredse med, er jo fantastisk. Det har været rigtig sjovt arbejde. 

I videoen herunder kan du se klip fra prøverne, og høre hvad Dronningen udtalte ved pressemødet. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?