Nikolaj Hübbe fornyer kontrakt med Det Kongelige Teater

Den kontroversielle balletmester får foreløbigt tre år mere på Kongens Nytorv.

Nikolaj Hübbe fortsætter frem til 2020. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix

Med balletten Giselle, der har premiere på lørdag, er balletmester Nikolaj Hübbe klar med sin 10. nyopsætning af en balletklassiker på Det Kongelige Teater - og det bliver ikke den sidste.

Trods startvanskeligheder i sine første år som balletmester, har Hübbe netop underskrevet kontrakt med teatret frem til 2020 med mulighed for forlængelse endnu to år.

Teaterdirektør Morten Hesseldahl siger om forlængelsen:

- Jeg er aldrig gået fra et møde med Nikolaj uden at være blevet i bedre humør, og jeg har aldrig forladt en af hans forestillinger uden at være blevet opløftet. Jeg er derfor utrolig glad for, at det er lykkedes at lave en aftale om forlængelse.

Det gik ellers hårdt for sig i 2012. En intern undersøgelse af Den Kongelige Ballet viste, at arbejdsklimaet var præget af mobberier og klikedannelser. Flere af de 55 interviewede dansere var bange for balletchefens temperament, og Hübbe indrømmede senere at have misbrugt kokain.

Læs også Mobning er hverdag i Den Kongelige Ballet

Men den tid har teaterledelsen åbenbart lagt bag sig. I en pressemeddelse onsdag lyder det, at trods beskyldningerne for dårlig ledelse, "har han i fællesskab med medarbejderne udviklet en arbejdskultur, der er internationalt berømt." 

Læs også Ledelsen på Det Kgl. Teater fredes

48-årige Nikolaj Hübbe begyndte sin karriere som balletbarn ved Den Kongelige Ballet som 10-årig. Inden han i 2008 blev hentet tilbage til Kongens Nytorv som balletmester, var han i en årrække solodanser ved New York City Ballet.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?