Nikolaj Hübbe fornyer kontrakt med Det Kongelige Teater

Den kontroversielle balletmester får foreløbigt tre år mere på Kongens Nytorv.

Med balletten Giselle, der har premiere på lørdag, er balletmester Nikolaj Hübbe klar med sin 10. nyopsætning af en balletklassiker på Det Kongelige Teater - og det bliver ikke den sidste.

Trods startvanskeligheder i sine første år som balletmester, har Hübbe netop underskrevet kontrakt med teatret frem til 2020 med mulighed for forlængelse endnu to år.

Teaterdirektør Morten Hesseldahl siger om forlængelsen:

- Jeg er aldrig gået fra et møde med Nikolaj uden at være blevet i bedre humør, og jeg har aldrig forladt en af hans forestillinger uden at være blevet opløftet. Jeg er derfor utrolig glad for, at det er lykkedes at lave en aftale om forlængelse.

Det gik ellers hårdt for sig i 2012. En intern undersøgelse af Den Kongelige Ballet viste, at arbejdsklimaet var præget af mobberier og klikedannelser. Flere af de 55 interviewede dansere var bange for balletchefens temperament, og Hübbe indrømmede senere at have misbrugt kokain.

Men den tid har teaterledelsen åbenbart lagt bag sig. I en pressemeddelse onsdag lyder det, at trods beskyldningerne for dårlig ledelse, "har han i fællesskab med medarbejderne udviklet en arbejdskultur, der er internationalt berømt." 

48-årige Nikolaj Hübbe begyndte sin karriere som balletbarn ved Den Kongelige Ballet som 10-årig. Inden han i 2008 blev hentet tilbage til Kongens Nytorv som balletmester, var han i en årrække solodanser ved New York City Ballet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere