Jazz-festival afviser beskyldninger om apartheid

Der er tale om en misforståelse, lyder meldingen fra Copenhagen Jazz Festival, der er blevet beskyldt for at udelukke israelske kunstnere.

De brasilianske guitarister Caetano Veloso og Gilberto Gil i Danmarks Radios koncertsal under Copenhagen Jazz Festival i 2015. Foto: Torben Christensen - Scanpix

Festivaldirektør for Copenhagen Jazz Festival Kenneth Hansen mødte stor kritik i sidste måned, da han i en mail til den israelske musiker Alon Farber skrev, at denne ikke kunne deltage på grund af politiske årsager. 

Kenneth Hansen undskyldte og forklarede, at han havde ment sikkerhedsmæssige årsager, men ifølge Radio24syv skulle han ikke engang ville mødes med den israelske musiker, fordi festivalen ikke repræsenterer kunstnere fra Israel. 

Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (Dansk Folkeparti) har kaldt det "ren apartheid" og bebudet, at han er klar til at trække støtten, og det får nu Copenhagen Jazz Festival til at svare på kritikken.

Læs også Blå blok vil genoverveje støtten til Copenhagen Jazz Festival

I en pressemeddelelse afviser man, at dette skulle være tilfældes. 

Man henviser til en mailudveksling mellem Copenhagen Jazz Festival og kunstneren selv, hvor han bekræfter, at han ikke på noget tidspunkt har haft opfattelsen af, at festivaldirektøren Kenneth Hansen havde nægtet af mødes med ham. 

- Det glæder mig, at Alon Farber helt kan afkræfte historien. Vi har snakket en del sammen siden misforståelsen omkring den famøse mail, og Alon Farber skal som bekendt spille med sin gruppe på sommerens festival. Desuden har vi også en aftale om at mødes på Jazzahead i Bremen, udtaler Kenneth Hansen i pressemeddelelsen. 

Læs også Brugere beskylder Jazz Festival for Israel-boykot

Man har afleveret en redegørelse om sagen til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune samt Slots- og Kulturstyrelsen. Derfor undrer man sig over kritikken for kulturborgmesteren:

- Man er overbevist om, at det er baseret på en simpel misforståelse. Copenhagen Jazz Festival diskriminerer ikke, hverken på baggrund af nationalitet, politisk overbevisning eller andet, udtaler bestyrelsesformand Anders Laursen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?