Jazz-festival afviser beskyldninger om apartheid

Der er tale om en misforståelse, lyder meldingen fra Copenhagen Jazz Festival, der er blevet beskyldt for at udelukke israelske kunstnere.

Festivaldirektør for Copenhagen Jazz Festival Kenneth Hansen mødte stor kritik i sidste måned, da han i en mail til den israelske musiker Alon Farber skrev, at denne ikke kunne deltage på grund af politiske årsager. 

Kenneth Hansen undskyldte og forklarede, at han havde ment sikkerhedsmæssige årsager, men ifølge Radio24syv skulle han ikke engang ville mødes med den israelske musiker, fordi festivalen ikke repræsenterer kunstnere fra Israel. 

Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (Dansk Folkeparti) har kaldt det "ren apartheid" og bebudet, at han er klar til at trække støtten, og det får nu Copenhagen Jazz Festival til at svare på kritikken.

I en pressemeddelelse afviser man, at dette skulle være tilfældes. 

Man henviser til en mailudveksling mellem Copenhagen Jazz Festival og kunstneren selv, hvor han bekræfter, at han ikke på noget tidspunkt har haft opfattelsen af, at festivaldirektøren Kenneth Hansen havde nægtet af mødes med ham. 

- Det glæder mig, at Alon Farber helt kan afkræfte historien. Vi har snakket en del sammen siden misforståelsen omkring den famøse mail, og Alon Farber skal som bekendt spille med sin gruppe på sommerens festival. Desuden har vi også en aftale om at mødes på Jazzahead i Bremen, udtaler Kenneth Hansen i pressemeddelelsen. 

Man har afleveret en redegørelse om sagen til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune samt Slots- og Kulturstyrelsen. Derfor undrer man sig over kritikken for kulturborgmesteren:

- Man er overbevist om, at det er baseret på en simpel misforståelse. Copenhagen Jazz Festival diskriminerer ikke, hverken på baggrund af nationalitet, politisk overbevisning eller andet, udtaler bestyrelsesformand Anders Laursen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere