Imam tiltalt for at bifalde drab på jøder

En imam, der har prædiket i en moské på Nørrebro, er tiltalt for at bifalde drab på jøder.

Fredagsbønnen foregik i en moské på Nørrebro. Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

En imam er blevet tiltalt for at bifalde drab på jøder under en fredagsbøn i en moské på Nørrebro.

Det oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Fredagsbønnen fandt sted i marts 2017 i Masjid Al-Faruq på Heimdalsgade på Nørrebro.

Det er første gang, at en imam tiltales for imamloven, siden den blev indført i 2017.

Prædikenen er filmet og lagt på Youtube og Facebook, og her fremgår det, at imamen blandt anden siger:

"Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: ’O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham", siger han angiveligt. 

Læs også Afvist af nordiske skoler: Ekstrem imam taler i København

Han citerer både fra Koranen og bruger sine egne ord under fredagsbønnen.

- Det er tale om grove udtalelser, og jeg mener, at det er helt rigtigt, at retten nu får lejlighed til at vurdere sagen, siger vicestatsadvokat Eva Rønne fra Rigsadvokaten i pressemeddelelsen.

Lov målrettet hadprædikanter

Hun forklarer, at man gerne må citere religiøse skrifter som Koranen og Biblen, men det er strafbart, eksempelvis drab på en befolkningsgruppe bliver bifaldet, og at den religiøse forkynder samtidig gør ordene til sine egne.

- Det har altid været ulovligt at bifalde drab på en befolkningsgruppe, men det er nyt, at vi nu har en bestemmelse målrettet hadprædikanter, som kan give op til tre års fængsel, siger vicestatsadvokat Eva Rønne.

Det var Det Jødiske Trossamfund i Danmark, der politianmeldte imamen i maj 2017.

Straffesagen skal føres ved Københavns Byret som en domsmandssag, men er endnu ikke berammet. Det er Københavns Politi, der har stået bag efterforskningen

Imamen er tiltalt for at sige følgende under fredagsbønnen:

"Et kalifat, der bringer med sig alt det gode, retledning, retfærdighed og barmhjertighed. Himlen vil lade hvert enkelt dråbe falde, og jorden vil lade hvert enkelt plante gro som udtryk for Guds tilfredshed over den kommende stat, den retledede kalifats stat, der vil reparere, hvad Vesten har korrumperet.

Og fra denne muslimske nation vil der med Guds tilladelse rejse sig et kalifat, der indfører Guds Sharia og genopliver Guds budbringers sædvane, og som udfører Jihad for Guds sag, og forener den muslimske nation efter opløsning og disintegration, og som befrier Al-Aqsa moskeen fra zionisternes afskum, således at udsagnet fra Guds budbringer, fred være med ham, kan realiseres:

’Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: ’O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig , så kom og dræb ham’’. Så vil den retledende stat blive realiseret, som vil indføre Guds Sharia og forene Guds tilbedere og rejse denne her nation, og udføre Jihad mod dens fjender, og befri Jerusalem, og rive den jødiske entitet op med rødderne, denne kolonialistiske korstogsbase."

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik