Afvist af nordiske skoler: Ekstrem imam taler i København

Skoler i både Sverige og Norge aflyste sidste år foredrag med en imam på grund af hans ekstreme ytringer. Nu skal han tale på på Metropol i København.

Prædikanten Kamal el-Mekki taler i weekenden i et auditorium på Professionshøjskolen Metropol på Sigurtsgade på Nørrebro i København. Foto: Metropol

To gange i 2015 blev den britiske islamistiske prædikant, Kamal el-Mekki, stoppet i at holde foredrag på skoler i Sverige og Norge.

Her mente man, at hans "ikke-demokratiske udtalelser", der var både nedværdigende over for kvinder, homoseksuelle og frafaldne muslimer, ikke hørte til på skolen. 

Han taler om at dræbe homoseksuelle og frafaldne muslimer. Tænk, hvis der sidder nogen i den sal og lytter og tager det alvorligt.

Lars Aslan Rasmussen, (S), der valgt ind i Folketingen for Københavns Storkreds.

I weekenden kommer Kamal el-Mekki til København, hvor han skal holde foredrag på professionshøjskolen Metropol på Nørrebro.

Foredraget er arrangeret af Al Maghrib Instituttet i Danmark, og på Facebook-eventet har 200 personer tilmeldt sig, mens yderligere 280 personer er interesserede i at komme. Det koster 650 kroner at deltage, kan man se på Al Maghribs hjemmeside. 

Screenshot fra begivenheden, hvor 200 har sagt, at de kommer.  Foto: Facebook

- Metropol er nogle tøsedrenge

Lars Aslan Rasmussen, (S), der valgt ind i Folketingen for Københavns Storkreds, er dybt forarget over, at Metropol tillader prædikanten at holde foredrag på uddannelsesstedet. 

- Det kan ikke være rigtigt, at man på uddannelsessteder i Sverige og Norge siger nej, men på et skattefinansieret uddannelsessted i Danmark må han gerne tale. Metropol er nogle tøsedrenge. Han taler om at dræbe homoseksuelle og frafaldne muslimer. Tænk, hvis der sidder nogen i den sal og lytter og tager det alvorligt, siger han. 

Kamal el-Mekki kommer også til at tale ved fredagsbønnen den 28. oktober i moskéen Masjid Taiba på Titangade på Nørrebro i København, oplyser organisationen på Facebook

På diverse Youtube-videoer taler Kamal el-Mekki om blandt andet at dræbe frafaldne muslimer. 

Her forklarer han eksempelvis, at man ikke selv skal tage aktion, hvis en person ikke længere bekender sig til islam, men derimod henvende sig til myndighederne, der skal forsøge at overtale den frafaldne. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal man slå vedkommende ihjel. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med Metropol, der fortæller, at de ikke selv er værter på begivenheden, men bare lejer lokalerne ud. Man vil træffe en beslutning om foredraget senere på dagen. 

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Al Maghrib Instituttet, der har inviteret Kamal el-Mekki, men de er ikke vendt tilbage. 

Politisk aftale om hadprædikanter

I maj nåede seks partier til enighed om at bremse såkaldte "hadprædikanter". 
De besluttede at lave en liste over prædikanterne, der ikke vil blive nægtet indgang i Danmark. 
Til gengæld inkluderede listen ikke europæiske borgere, da det vil  stride imod EU's princip om fri bevægelighed. De europæiske "hadprædikanter" står på en ikke-offentliggjort "opmærksomhedsliste". 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?