I dag vil aktivister lukke Folketinget

Mistillid til politikerne får en gruppe unge aktivister til afholde en demonstration den 3. oktober. Det gør de ved at forsøge at lukke Folketinget.

Den 3. oktober er normalt Folketingets officielle åbningsdag.

Men det har unge venstrefløjsaktivister i Party Rebels tænkt sig at lave om på. På en Facebook-begivenhed skriver de, at: ”Vi synes det er en god ide at få lukket det igen med det samme, inden de får taget flere dårlige beslutninger”. Det skriver avisen Danmark.

- Vi gør det for at sige fra. For at sige, at vi ikke mener, at der er nogen, som repræsenterer os. Der repræsenterer folket, siger Thomas Hansen fra Party Rebels. 

De vil lukke Folketinget ved at blokere udgangene med afspærringstape, cykellåse og andre kreative barrikader.

En af de mere kreative lukningsmetoder står et frivilligt netværk for flygtninge for, som er en af fem-seks mindre grupper, der deltager i demonstrationen. Her skal politikerne bestå en danskhedstest for at passere.

Demonstrationen er ifølge Party Rebels en festlig måde at gøre opmærksom på uansvarlige politikere, som ikke længere repræsenterer befolkningen.

Pia Kjærsgaard (DF), formand for Folketingets Præsidium, mener ikke, at der er meget fest over aktivisternes forsøg på at spolere åbningsdagen.

- Hvis man er utilfreds med noget, kan man stemme på nogle andre politikere næste gang. Det der med at forsøge at barrikadere og lukke Folketinget ned er autonom venstreorienteret aktivisme, som jeg hverken har sympati eller respekt for, siger hun til avisen Danmark. 

- Vi vil gerne vise, at det kan være sjovt at demonstrere. Politik og kultur er ikke uforeneligt, siger Erik Storrud fra gruppen.

Party Rebels har hverken anmeldt eller ansøgt politiet om tilladelse til demonstrationen. Hvis politiet lukker demonstrationen kan Erik Storrud fra Party Rebels heller ikke svare på, hvad der så sker:

- Så bliver det en spændende dag. Så bliver der en konflikt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere