Folketingpolitiker inviteres på kaffe i Brøndby Strand

Lokale kræfter afholdt lørdag en fest for mangfoldigheden i Brøndby Strand. Eventet er et modsvar på den seneste tids kritik af området.

Lørdag protesterede Brøndby Strands beboere mod, hvad de kalder, den seneste tids negative omtale af bydelen. 

På Valentines dag fik en række borgere en symbolsk "flybillet" i postkassen, der var underskrevet af det højre-nationalistiske Danskernes Parti, som skrev "God tur hjem". 

Det sker efter, at flere politikere i Folketinget har udtrykt bekymring for områder som Brøndby Strand, fordi andelen af personer med ikke-vestlig baggrund udgør omkring halvdelen af befolkningen. 

Disse ord startede debatten om Brøndby Strand

55 stemmer mod 54 vedtog i folketingsvedtagelse nr. 38 et forslag, der skelner mellem "danskere" og "indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande". 

Efter en forespørgselsdebat rejst af Dansk Folkeparti på grund af bekymring for befolkningssammensætningen i postnummer 2660 Brøndby Strand vedtog VLAK-regeringen og DF følgende:

»Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er over 50 pct. Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.«

Blandt andet har Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der er formand for Udlændinge- og Integrationsudvalget, udtalt, at størstedelen borgerne i Brøndby Strand ikke er danskere.

- Lad os nu være ærlige. Det gælder også størstedelen af dem, der bor i Mjølnerparken og Vollsmose. De er ikke danskere og komme næppe i nærheden af at blive det. Sådan er det bare, sagde han til DR.dk.

Dagens protest i Brøndby Strand handlede først og fremmest om at stå sammen om at vise den positive side af bydelen.
  
Lokale talere og kunstnere, både kendte og ukendte, leverede underholdningen til et par hundrede fremmødte, og arrangøren Said Idrissi kom med en opsigtsvækkende udmelding, da TV 2 Lorry mødte ham under festen:

- Jeg inviterer selvfølgelig Martin Henriksen her ud til Brøndby Strand, hvor jeg giver kaffen, og han giver citronmånen. Så viser jeg ham rundt i mit Brøndby Strand, fordi jeg tror, at mange gange ser politikerne bare nogle statistikker og nogle tal, og så dømmer de derefter og lovgiver. Jeg synes, det er ærgerligt.

Dagens protest i Brøndby Strand  handlede først og fremmest om at stå sammen om at vise den positive side af byen.

Martin Henriksen vil gerne tage imod tilbudet om en rundvisning i Brøndby Strand, fortæller han til TV 2 Lorry. 

- Det er altid rart at blive inviteret på kaffe, så det kan da sagtens være. Jeg har nu været i Brøndby Strand før en del gange, men de, som bor der, kender givetvis stedet bedre, siger han til TV 2 Lorry. 

Og selve protestfesten bakker han faktisk også op om. 

- Jeg kan sagtens forstå, hvis der er nogen, som føler sig danske, og som har taget dansk kultur til sig og gør en indsats for samfundet, som vil markere, at de er en del af det her land, siger han men uddyber:

- Dog synes jeg, at budskabet, som er gået igen, om at alle slags mennesker kan være danske, hvis bare de bor i Brøndby Strand, er overfladisk. Men så fik borgmesteren selvfølgelig nogle potentielle vælgere. Hvis det var så enkelt, så havde vi ikke integrationsproblemer i Danmark. Vi har problemer, fordi mennesker er kommet hertil og er født her, men de har ikke tilknytning til den danske kultur. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik