Hjælp til hjemløsevogn: Nu kan du donere til hjemmet på hjul

En københavnsk virksomhed melder sig nu ind i kampen for at gøre en nyopfundet hjemløsevogn til virkelighed.

03:51

De seneste par dage har vi haft fokus på de hjemløse Københavnere, som savner medmenneskelighed fra deres medborgere. Men én mand har i den grad tænkt på de hjemløse. En pensioneret håndværker fra Amager har opfundet en hjemløsevogn, der måske kan hjælpe de hjemløse til at klare sig igennem vinteren - med fast tag over hovedet i deres eget lille hjem.

Onsdag den 16. november fortalte TV 2 Lorry om en fold-ud bolig til hjemløse. Ifølge David Skov, der selv er hjemløs, er kassen genial.

Hold op, hvor er det en god ide. Vognen er smart, fordi den er mobil. Den dækker et behov, hvor de hjemløse kan trække vognen med sig.

Stian Olesen, direktør Too Good To Go

Men Projekt Hjemløse, der skal producere vognen, mangler fortsat penge.

Det vil den københavnske virksomhed, Too Good To Go nu hjælpe med.

- Hold op, hvor er det en god ide . Vognen er smart, fordi den er mobil. Den dækker et behov, hvor de hjemløse kan trække vognen med sig. Det er noget, som vi skal støtte, siger Stian Olesen, direktør Too Good To Go.

Virksomheden driver en applikation til mobiltelefoner og har over 750.000 brugere. De får nu muligheden for med et enkelt tryk at donere penge til produktion at hjemløsevognen.

- Ofte falder sådan nogle ideer her til jorden, fordi der ikke bliver fulgt op på dem. Vi vil meget gerne hjælpe med sådan noget som det her, siger Stian Olesen. 

Læs også Genial løsning til hjemløse: Fold-ud bolig på fire hjul

Kun få har doneret indtil videre

Projekt Hjemløse håber, at man får penge til at producere ti vogne. Det kræver mellem 50.000 og 100.000. Men på trods af talrige positive tilkendegivelser, er der blot samlet 2.300 kroner ind. Derfor kan den nye indsamlingskanal give et gennembrud.

Perfekt. Det er smaddergodt. Det er så genialt.

Opfinderen af vognen, Teis

- Perfekt. Det er smaddergodt. Det er så genialt, siger opfinderen af vognen, Teis, der ikke vil have sit efternavn frem.

Too Good To Go kommer ikke selv med nogle penge. De tilbyder blot at spørge folk, om de vil støtte. Men det kan også være en stor hjælp.

- Det er jo det, som det gælder om. Det gælder om at sprede budskabet. Så jeg er jo bare taknemmelig, siger Teis.

Donationsknappen i applikationen er allerede aktiv. Kun tiden vil vise, hvor mange penge det kan give. Men ønsket om hjælp stopper ikke ved kolde kontanter.

- Der mangler nogle elektrikere, tømrere og smede, som melder sig på banen til at hjælpe, siger Teis.

Ifølge Projekt Hjemløse kan vognene komme på gaden om kort tid.

Når vognene bliver til virkelighed, bliver den udstyret med reklamer, som skal betale for udgifter til eventuel reparation af vogn.

SÅDAN KAN DU HJÆLPE MED AT FÅ VOGNENE PÅ GADEN

Projekt Hjemløs mangler donationer, så vognen kan rulle ud på gaden.

Både private og  virksomheder kan give sponsorkroner.

Reg.nr 2314 Kontonummer 4384- 775-999 mærke "vogn" eller kontakt projekthjemlos@gmail.com

 

Læs også Gadesygeplejersker skal hjælpe flere psykisk syge hjemløse

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik