Genial løsning til hjemløse: Fold-ud bolig på fire hjul

En nyopfundet hjemløsevogn skal hjælpe de hjemløse til at klare sig igennem vinteren med fast tag over hovedet i deres eget lille fold-ud-hjem.

Hjemløse David Skov kunne i dag løfte sløret for sit måske kommende hjem.

- Det er genialt jo, den har jo alt hvad man skal bruge, lyder det inde fra kassen. 

En nyopfundet vogn med plads til opbevaring og overnatning skal give de hjemløse et fast sted at bo i de kolde vintermåneder.

Hjemløseboligen kan skubbes sammen, så den fylder mindre, samtidig er den flytbar og kører på hjul.

- Den vejer ikke en skid. Det skal den jo helst heller ikke gøre. Det skal jo være sådan, at jeg selv kan kaste rundt med den. 

Vognen giver frihed til de hjemløse, som selv kan trække deres mini-hjem med sig rundt i København. 

Se her hvor smart fold-ud-hjemmet er. 

- Det her kunne godt være et alternativ for mig.

For David Skov er hjemløsevognen bedre end de nuværende muligheder i kommunen.

- Hvis det alligevel skulle være noget midlertidigt, så vil jeg meget hellere have, at det skulle være sådan en her, end at kommunen skulle finde noget til mig. Fordi det ville jo blive et herberg eller sådan. Og der vil jeg da meget hellere have, at det kunne blive sådan en her, meget hellere.

Opfinderen fik ideen til vognen, da en hjemløs sidste år døde af kulde på strøget i København.

- Det satte ligesom gang i projektet. At jeg gerne ville prøve at se, om jeg kunne gøre et eller andet for at hjælpe de hjemløse, siger Teis til TV 2 Lorry. 

Udover at give de hjemløse tag over over hovedet, så er planen at installere et solcellepanel, så de hjemløse blandt andet kan få opladt deres mobil.

quote Så kommer der den komfort i, at der bliver noget gulvvarme.

Teis, opfinder

-  Så kommer der den komfort i, at der bliver noget gulvvarme, som skal forsynes af det her batteri, og der kommer selvfølgelig lys inde i den, fortælles Teis, mens han holder et batteri. 

Vognen er udviklet i samarbejde med Projekt Hjemløs, men den nuværende model er kun en prototype. 

- Det skal være en isoleret udgave, som bliver bygget i vedligeholdelsesfrie materialer. Og der skal tilknyttes en serviceordning sådan så at i tilfælde af, at der er noget, der går i stykker, og de ikke kan komme videre, så kan man ringe hjem på kontoret og få hjælp.

Mini-hjemmet har vagt stor begejstring hos dagens testperson. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Man kan garanteret ovenikøbet lave den der om til en cykeltrailer. Så man kan få den på cyklen. Så jeg synes det er genialt. Jeg synes, det er røvgenialt. Skide smart.

Selvom der stadig mangler penge til at få realiseret projektet, så forventes en vogn kun at koste et sted mellem 5-10.000 kroner at producere. 

For hjemløse David Skov ville den opfylde alle hans ønsker.

- Så har jeg ikke behov for mere jo. Det skal bare være sådan, at jeg kan holde varmen. Det er jo det vigtigste. Så jeg ville kunne bo her resten af mine dage, hvis det skulle være.

Den rigtige vogn bliver fremstillet i letvægt materiale. På siderne skal der reklamesponsorer på, så vognen bliver synlig i gadebilledet. De sponsorkroner skal dække udgifter til eventuel reperation af vogne og fremstille nye.

 

Sådan kan du hjælpe med at få vognene på gaden