Frank Jensen vil bygge ny bydel på Vesterbro

Københavns overborgmester Frank Jensen foreslår, at der i de kommende år bygges en ny bydel - midt i hovedstaden.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix

Området omkring godsbaneterrænet mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Sydhavnen er først udlagt til byudvikling i 2027, men allerede fra år 2019 vil overborgmester Frank Jensen, Soc. dem. have gang i byggeriet til den nye bydel. 

Læs også Hvem skal du stemme på? Tag din lokale kandidattest her

Den nye bydel skal hedde Lille Vesterbro og planen om at få området med i den næste kommuneplan for 2019 er spritny. Det skriver Politiken.

Det kan blive et fantastisk mikrokosmos. Vi skal have mere gang i eksperimenterende boformer med inspiration fra seniorbofællesskaber. 

Frank Jensen, Overborgmester, København, Soc. dem.

- Det kan blive et fantastisk mikrokosmos. Vi skal have mere gang i eksperimenterende boformer med inspiration fra seniorbofællesskaber. Men det skal også være for unge med boliger med for eksempel fælles studierum og den slags, siger Frank Jensen til Politiken.

Hvis overborgmesteren kan finde opbakning til projektet vil kommunen allerede fra næste år gå igang med forberedelserne. Men den omfattende vision vil kræve, at staten også godkender det, da DSB's sidste funktioner i så fald skal flytte væk fra området.

Til gengæld vil det om få år kunne resultere i 3.500 nye boliger og 250.000 kvadratmeter erhverv.

Læs også Sådan vil Københavns politikere løse bandekonflikten

- Vi ved fra Realdania, at mindst 80.000 danskere ønsker boliger indrettet med vægt lagt på fællesskab, men der er meget få af dem i dag, siger Frank Jensen til Politiken.

Transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, har tidligere opfordret Københavns Kommune til at udlægge mere areal til byudvikling. Og boligministeren er positiv, fastslår han i en mail til Politiken.

Udover, at det nye Lille Vesterbro ikke skal have højhuse, så er planen også, at trafikken på Vasbygade skal tænkes med ind i projektet.

Den brølende trafikkorridor skal nemlig rettes ud, så trafikken i stedet kommer til at løbe langs jernbanen, og at der i stedet skal anlægges en grøn kile der, hvor Vasbygade i dag fungererer som en af Københavns største og mest ukønne indfaldsveje. 

Her diskuterer Københavns politikere boligmarkedet i kommunen:

11:55 Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik