Frank Jensen vil bygge ny bydel på Vesterbro

Københavns overborgmester Frank Jensen foreslår, at der i de kommende år bygges en ny bydel - midt i hovedstaden.

Området omkring godsbaneterrænet mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Sydhavnen er først udlagt til byudvikling i 2027, men allerede fra år 2019 vil overborgmester Frank Jensen, Soc. dem. have gang i byggeriet til den nye bydel. 

Den nye bydel skal hedde Lille Vesterbro og planen om at få området med i den næste kommuneplan for 2019 er spritny. Det skriver Politiken.

quote Det kan blive et fantastisk mikrokosmos. Vi skal have mere gang i eksperimenterende boformer med inspiration fra seniorbofællesskaber. 

Frank Jensen, Overborgmester, København, Soc. dem.

- Det kan blive et fantastisk mikrokosmos. Vi skal have mere gang i eksperimenterende boformer med inspiration fra seniorbofællesskaber. Men det skal også være for unge med boliger med for eksempel fælles studierum og den slags, siger Frank Jensen til Politiken.

Hvis overborgmesteren kan finde opbakning til projektet vil kommunen allerede fra næste år gå igang med forberedelserne. Men den omfattende vision vil kræve, at staten også godkender det, da DSB's sidste funktioner i så fald skal flytte væk fra området.

Til gengæld vil det om få år kunne resultere i 3.500 nye boliger og 250.000 kvadratmeter erhverv.

- Vi ved fra Realdania, at mindst 80.000 danskere ønsker boliger indrettet med vægt lagt på fællesskab, men der er meget få af dem i dag, siger Frank Jensen til Politiken.

Transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, har tidligere opfordret Københavns Kommune til at udlægge mere areal til byudvikling. Og boligministeren er positiv, fastslår han i en mail til Politiken.

Udover, at det nye Lille Vesterbro ikke skal have højhuse, så er planen også, at trafikken på Vasbygade skal tænkes med ind i projektet.

Den brølende trafikkorridor skal nemlig rettes ud, så trafikken i stedet kommer til at løbe langs jernbanen, og at der i stedet skal anlægges en grøn kile der, hvor Vasbygade i dag fungererer som en af Københavns største og mest ukønne indfaldsveje. 

Her diskuterer Københavns politikere boligmarkedet i kommunen:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200917-173607-L-1920x1277we

Ny undersøgelse afslører flere krænkelsessager med Frank Jensen

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere