Frank Jensen undskylder for sine beskyldninger om læk

Ifølge en redegørelse har overborgmester Frank Jensen undskyldt udtalelser om læk fra egne ansatte om Anna Mee Allerslevs bryllupssag.

Overborgmester Frank Jensen (S) har givet medarbejdere på Københavns Rådhus en uforbeholden undskyldning, efter han i november på TV2 gav udtryk for, at ansatte i hans forvaltning havde lækket dokumenter om tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs bryllupsreception.

Det skriver BT.

Ifølge en netop afleveret redegørelse fra Københavns Kommune til Ombudsmanden kaldte Frank Jensen og direktør for Økonomiforvaltningen Peter Stensgaard Mørch den 16. november medarbejdere sammen for at undskylde og erkende »fejlformuleringer« i programmet Talkshowet Lippert, der var sendt dagen for inden.

'Torsdag den 16. november 2017 meddelte Peter Stensgaard Mørch, at han og Overborgmester Frank Jensen ville komme forbi og give medarbejdere i Facility Management en undskyldning,' står der i notatet.

Kaldte det "fuldstændig langt ude"

Og det er ikke den eneste kovending, som kommunens redegørelse til Ombudsmanden blotlægger i sagen.

I TV2-interviewet forklarede Frank Jensen, at ledelsen i hans forvaltning havde kaldt medarbejdere sammen og gav dem besked på, at et læk "er fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt."

Men ifølge kommunens redegørelse til Ombudsmanden er et eventuelt læk ikke i strid med reglerne.

Formanden for fagforeningen Djøf, Sara Vergo, ser kritisk på sagen.

- Offentligt ansatte må som udgangspunkt godt dele dokumenter, og den ytringsfrihed skal man ikke forsøge at knægte. Og derfor skal ledelsen ikke indkalde til sådanne nogle skæld-ud-møder. Det bliver jo opfattet sådan, at medarbejderne bliver i tvivl om de må ytre sig. Og det er en grundlovssikret ret. Jeg er ærgerlig over de signaler Københavns Kommune har sendt i den her sag, siger Sara Vergo til BT.

Her kan du se et nyhedsindslag om Frank Jensens undskyldning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere