Allerslev-læk kom fra Frank Jensens forvaltning: "Det er fuldstændigt uacceptabelt"

Det var medarbejdere under overborgmesteren, der lækkede oplysningerne. Det fortæller Frank Jensen.

De lækkede oplysninger om Anna Mee Allerslevs bryllup på Københavns Rådhus kom fra en forvaltning, som overborgmester Frank Jensen (S) har ansvaret for.

Det fortæller overborgmesteren selv i 'Talkshowet Lippert' på TV 2 News onsdag.

- Det er jeg selvfølgelig hamrende ærgerlig over, og det er fuldstændigt uacceptabelt, forklarer han.

Sagen begyndte i september, da det kom frem i BT, at den radikale Anna Mee Allerslev gratis havde lånt rådhussalen til sit bryllup, mens almindelige borgere skulle betale 65.000 kroner for at leje samme sal. I de efterfølgende uger fulgte flere dårlige sager om den daværende borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. Hun valgte i slutningen af oktober at trække sig helt fra politik.

'Fuldstændig langt ude'

quote Da det kom frem, at den her lange liste i forhold til det arrangement, som den tidligere borgmester skulle holde, var lækket, så blev de medarbejdere kaldt sammen og fik besked på, at det er fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt.

Frank Jensen (S), Overborgmester i Københavns Kommune

Nu er det så kommet frem, hvorfra lækket om hendes bryllup stammede. Ifølge overborgmester Frank Jensen var det nemlig medarbejdere i Københavns Kommunes Rådhusservice, der anonymt gav BT's journalister oplysningerne. Rådhusservice hører under Økonomiforvaltningen og dermed den forvaltning, som Frank Jensen er ansvalig for.

- Da det kom frem, at den her lange liste i forhold til det arrangement, som den tidligere borgmester skulle holde, var lækket, så blev de medarbejdere kaldt sammen og fik besked på, at det er fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt, siger Frank Jensen.

Det er faktisk dine folk, der har hjulpet BT med at lave historien?

- Nu er det ikke sådan, at det er mine folk – det er min forvaltning, ja. Men det hører jo under en administrativ ledelse, svarer den socialdemokratiske overborgmester.

Sagen bliver ikke anmeldt

Selvom lækket er blevet lokaliseret til en specifikke forvaltning på Københavns Rådhus, så bliver sagen ikke politianmeldt. Det skyldes, at man mener, at de oplysninger, journalisterne fik, også ville være kommet frem, hvis journalisterne havde søgt aktindsigt.

- Hvordan skulle vi gå videre med det? Så skulle man jo gå i gang med at se på folks computere og se på deres ip-adresser og så videre. Og der skal forvaltningen jo undersøge, om man skal gå så langt, forklarer Frank Jensen.

Lige nu er Ankestyrelsen i gang med at lave en ekstern undersøgelse af, hvorvidt der skal rejses en tilsynssag mod Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune på baggrund af Anna Mee Allerslevs lån af lokaler. Desuden foretager kommunen en intern undersøgelse af sagen.

Tidligere har direktør for Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune Peter Stensgaard Mørch slået fast, at Anna Mee Allerslev ikke brød nogen regler, da hun lånte rådshussalen.

- Det er således forvaltningens ansvar, såfremt den eksterne vurdering når frem til, at vilkårene for udlånet ikke var efter reglerne, lød det fra Peter Stensgaard Mørch til Berlingske i september.

Dette bekræfter Frank Jensen ligeledes på TV 2 News onsdag.

Se hele interviewet med Frank Jensen i Talkshowet Lippert første gang 18.20 på TV 2 News eller på TV 2 Play.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere