Flugtfange mistænkes for ledende rolle i terrorisme

Ifølge TV 2 er den fange, der tidligere på ugen flygtede fra Vestre Fængsel, en 46-årig syrer, der kræves udleveret til Italien for terrorforbindelser.

"Ledet, organiseret og deltaget i voldshandlinger med henblik på terrorisme".

Sådan lyder beskrivelsen af den mand, der onsdag aften flygtede fra Vestre Fængsel - og stadig er på fri fod her tre dage senere.

Politiet beskrev tidligere på ugen manden som "ufarlig", men ifølge TV 2, der har fået aktindsigt i i kendelsen, er virkeligheden måske lidt anderledes.

TV 2 har fået aktindsigt i den kendelse, hvor Københavns Byret den 26. juli 2018 afgjorde, at manden kan udleveres til de italienske myndigheder.

Her står der, at manden "udleveres til retsforfølgelse i Italien for to forhold, herunder terrorisme, ved i perioden fra 2014 til dags dato, i forening med flere gerningsmænd, at have ledet, organiseret og deltaget i voldshandlinger med henblik på terrorisme".

Manden er i øvrigt mistænkt for at have begået ulovlig bankvirksomhed "til finansiering af terrorvirksomhed", og i retsbogen står der, at "de pågældende forhold kan straffes med fængsel i 7 til 15 år", såfremt han kendes skyldig.

Manden, der altså stadig er på fri fod, har fast bopæl i Sverige, men blev anholdt af det danske politi i januar på en køretur gennem Danmark mod Tyrkiet.

Her skulle han ifølge egen forklaring i retsbogen aflevere sine børn til deres mor. 

Skiftede identitet med besøgende

Manden er fortsat på fri fod, efter at han slap ud af Vestre Fængsel ved at bytte tøj med en besøgende onsdag. 

Det skete ifølge Kriminalforsorgen onsdag omkring klokken 19.30. Manden nåede at slippe ud af fængslet, inden politiet opdagede, at det var den besøgende, der sad tilbage i besøgslokalet. 

Københavns Politi lukkede Københavns Hovedbanegård i forsøget på at pågribe fangen, men har efterfølgende undladt at efterlyse manden med navn og foto, fordi de ikke vurderede ham farlig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere