Undsluppen fange byttede identitet med besøgende i fængslet

Ifølge Kriminalforsorgen lykkedes det manden at flygte via fængslets besøgsafdeling onsdag aften.

Onsdag aften blev Københavns Hovedbanegård lukket ned og al togtrafik indstillet, da en fange fra Vestre Fængsel var på fri fod. 

Torsdag eftermiddag er det endnu ikke lykkes politiet at fange manden. 

Ifølge TV 2s oplysninger er der tale om en varetægtsfængslet mand, som skulle udleveres til Italien, hvor han er sigtet for flere forhold. Heriblandt økonomisk støtte til en terrororganisation.

Byttede identitet med besøgende

I en pressemeddelelse oplyser Kriminalforsorgen, at manden formåede at flygte via fængslets besøgsafdeling onsdag aften omkring klokken 19.30, hvor det lykkedes en besøgende og den varetægtsfængslede at bytte identitet.

 
 
Foto: Local Eyes

Episoden blev opdaget kort tid efter, men her var den fængslede allerede flygtet. Han blev straks efterlyst, skriver Kriminalforsorgen videre. 

- Det er selvfølgelig noget, der ikke må ske, og det er naturligvis dybt beklageligt. Derfor har vi også øjeblikkeligt sat en intern undersøgelse i gang, der skal klarlægge, hvilke procedurer der har svigtet, og hvordan vi undgår lignende episoder i fremtiden, siger områdedirektør Anne Erlandsen fra Kriminalforsorgen Hovedstaden.

Tidligere på dagen udtalte Københavns Politi, at fangen ikke er vurderet som værende farlig, hvilket også er grunden til, at han ikke efterlyses med billede. 

 
 
Foto: Local Eyes

Tog holdt stille i to timer

Onsdag aften blev både fjerntog og alle S-tog indstillet på Københavns Hovedbanegård og holdt stille i lidt over to timer. 

Ifølge TV 2s reporter på stedet befandt der sig "rigtig mange" politifolk og hunde på stationen. 

Et øjenvidne fortalte samtidig, at passagerne fik meldingen om evakueringen over højtalerne: 

- Vi hører pludselig over højtalerne, at vi skal skynde os ud i en vældig fart, og at alle tog er aflyst. Jeg sagde til min lillesøster, at vi bare skulle løbe. Vi blev rigtig bange, siger Catarina Nielsen.