Fem anholdt efter fyrværkerieksplosion foran politistation

Københavns Politi har sigtet fem unge mænd for forsøg på hærværk, efter at kraftigt fyrværkeri blev sprængt foran lokalpolitistation på Amager.

Et voldsomt brag flænsede torsdag aften luften på Kamillevej på Amager.

Braget stammede fra noget kraftigt fyrværkeri, formentligt et kanonslag, som var blevet placeret foran hovedindgangen til Lokalpolitistationen på Amager.

Betjente fra lokalpolitistationen anholdt kort tid efter fem unge mænd, som vidner havde set løbe fra stedet.

Helt udramatisk var det dog ikke. I forbindelse med anholdelserne afgav politiet varselsskud, da mændene ikke ville stoppe op, selvom de blev anråbt af politiet.

Det oplyser Jens Jespersen, ledende politiinspektør ved Københavns Politi.

- Set i lyset af den seneste tid hændelser med blandt andet eksplosionen ved nærpolitistationen på Nørrebro, kunne betjentene ikke fastslå, om lokalpolitistationen var under angreb. Da de kom ud for at se, hvad der var sket, blev de mødt af en kraftig røgsky og krudtlugt, siger han til TV 2 Lorry.

Kædes ikke sammen med bandemiljøet

Siden februar har der været 13 eksplosioner i og omkring København, og flere af dem har en relation til bandemiljøet. Det oplyste politiinspektør Torben Svarrer fra Særlig Efterforskning Øst på et pressemøde i går torsdag, efter at politiet tidligere på dagen havde ransaget 31 adresser i det københavnske bandemiljø.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

Ifølge ledende politiinspektør Jens Jespersen kæder politiet dog ikke fyrværkeriet foran  lokalpolitistationen på Amager sammen med bandekriminalitet.

- Der er tale om en gruppe unge mennesker fra området. De er alle fem blevet løsladt igen, men er fortsat sigtet forsøg på hærværk. Den endelige juridiske vurdering af sigtelserne foretages dog først, når sagen er fuldt ud belyst, siger han.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er de unge mænd alle etnisk danske. Om de er tidligere kendt af politiet, ønsker Jens Jespersen dog ikke at kommentere på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere