Et år efter åbning: Nordhavnstunnel letter trafikken på Østerbro

Nordhavnsvej har ledt flere end seks millioner køretøjer ned og op fra tunnelen i løbet af strækningens første år. Det kan aflæses i trafikmængden i resten af området.

For et år siden skabte tunnelen på Nordhavnsvej en smutvej mellem Helsingørmotorvejen og Nordhavn, og det kan de i den grad mærke på Østerbro.

For mens flere end seks millioner biler og lastbiler har benyttet sig af genvejen, er trafikmængden på de store veje på Østerbro og i Hellerup faldet markant.

Det viser en optælling, som Københavns Kommune har foretaget.

Mens 24.000 køretøjer i gennemsnit kører på den nye strækning i hverdage, ligger tallet på 13.000 for weekenddage. Over et helt år giver det 6,2 millioner køretøjer, oplyser Københavns Kommune.

Resultatet er, at trafikken er faldet med over 20 procent på flere af de store veje på Østerbro.

Men måske lige så vigtigt er det, at andelen af tung trafik i bydelen er kraftigt faldende. På Øster Allé er den faldet med 51 procent, men der er også store fald på Sejrøgade og Jagtvej.

- Vi kunne meget hurtigt se, at især den tunge trafik har flyttet sig over på Nordhavnsvej, og den udvikling er fortsat året igennem. Det er jo positivt - både for trafikanterne, som kommer hurtigere frem, men især fordi vi har fået mindsket trafikpresset ind igennem Østerbro, siger vicedirektør Hans Christian Karsten fra Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune oplyser også, at rejsetiderne særligt på Helsingørmotorvejen er blevet forbedret med åbningen af Nordhavnstunnelen.

På kortet herunder kan du se, hvordan trafikmængden har ændret sig på udvalgte strækninger i området omkring Ydre Østerbro et år efter Nordhavnstunnelens åbning:

 
 
Foto: Københavns Kommune

Du kan se vores indslag fra åbningen af Nordhavnsvej her:

Indslag fra december 2017: I morgen bliver bilisterne sluppet løs på den to kilometer lange strækning fra Helsingørmotorvejen ud til Strandvænget på Østerbro. Omkring 30.000 biler i døgnet ventes at passere.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Støjværn i Rudersdal

Samme grundejerforening - forskellige støjværn: "Det er jo sundhedsskadeligt"

20200924-161621-5-1920x1279we

Bro-formand kritiserer borgmesters ønske om afskaffelse af brobetaling

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere