Embedsmænd tjener millioner: SF vil bremse lønstigninger

Flere embedsmænd i Københavns Kommune tjener mere end en million kroner. Urimeligt, lyder det fra SF. Hvad mener du?

Stadig flere ansatte i den offentlige sektor tjener mere end en million kroner om året, viser tal fra Social- og Indenrigsministeriet. 

I Københavns Kommune arbejder sammenlagt 63 af disse embedsmænd, og det får nu SF til at råbe vagt i gevær. 

- Det er problematisk, når samme lønudvikling ikke kan siges at gøre sig gældende for den offentligt ansatte sosu, pædagog eller sygeplejerske. Tværtimod ser vi en tendens til større og større lønforskel blandt offentligt ansatte, og det er altså ikke en udvikling vi ønsker i SF, forklarer Sisse Marie Welling, der er medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, i en pressemeddelelse. 

Øverste ledelseslag tjener mere end en million 

Hun har indkaldt overborgmester Frank Jensen (Soc.Dem.) til en såkaldt forespørgselsdebat for at få afklaret, hvordan lønudviklingen har været i de seneste 10 år. Og for at få overborgmesterens bud på, hvordan lønstigningerne kan bremses.

- Som politikere får vi år efter år til opgave at være med til at finde besparelser i kommunens drift, som har direkte betydning for kommunens borgere og ansatte. Derfor er det stærkt bekymrende, hvis vi samtidig har flere og flere kommunale topembedsmænd siddende til millionlønninger, siger Sisse Marie Welling.

Det fremgår af et notat fra Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, at det øverste ledelseslag typisk tjener mere end en million kroner om året. 

De administrerende direktørers løn er fastsat af overenskomstparterne, medens der er en fast praksis for lønniveauet for direktører ansat i fagforvaltningernes direktioner på cirka 1.191.455 kroner - eksklusiv pension, skriver man. 

Millionære i Danmark

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere