Lejre-borgmester stopper: Bliver direktør i Københavns Kommune

SFs borgmester i Lejre, Mette Touborg, skifter stilling. Nu skal hun være administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Mette Touborg (SF) bliver ny administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

Mette Toulborg (SF) ansættes som administrerende direktør i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Det bekræfter Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg har som ny administrerende direktør fået den helt enestående mulighed, i samarbejde med de kommunale medarbejdere, foreninger, frivillige, virksomheder, samt alle andre der vil, at arbejde med udviklingen af København både som organisation og som by, siger den nu afgående borgmester Mette Touborg (SF).

Det er en ledelsesopgave, jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for

Mette Touborg (SF)

- Kulturen, fritidslivet og borgerservice i København er inde i en spændende tid, hvor nye tiltag skal implementeres. Det er en ledelsesopgave, jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for, fortsætter hun.

Forlader politik

Dermed forlader SF-profilen for en tid karrieren som politiker, efter borgerrepræsentationen i Københavns Kommune torsdag eftermiddag har godkendt Mette Touborg som ny administrerende direktør.

Hun har i den grad vist, at hun kan sit kram, har stor politisk indsigt og forstår at lede

Carl Christian Ebbesen (DF), Kultur- og Fritidsborgmester

- I ansættelsesudvalget var vi enige om, at Mette Touborg er den helt rigtige til jobbet. Mette Touborg har mange års erfaring fra den kommunale verden. Hun har i den grad vist, at hun kan sit kram, har stor politisk indsigt og forstår at lede, siger Københavns Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), og fortsætter:

- Jeg glæder mig meget til at byde Mette Touborg velkommen og er helt overbevist om, at hun vil lykkes med at udvikle forvaltningen og omsætte kultur- og fritidspolitikken til gode løsninger for københavnerne og byens besøgende.

Tiltræder 1. november

Lejre-borgmesteren har bred ledelseserfaring fra både den pivate og den offentlige sektor. Hun har været ansat som borgmester i Lejre Kommune siden 2010, efter hun vandt kommunalvalget i 2009.

Den 42-årige Mette Touborg starter sit nye job som topembedsmand i Københavns Kommune den 1. november. Hun overtager stillingen efter Carsten Haurum, der efter 14 år på posten har valgt at blive partner i et privat rådgivningsfirma.

Det vides endnu ikke hvem der overtager posten som borgmester i Lejre Kommune efter Mette Touborgs afgang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik