Efter aflysninger på stribe: Nu er ventetiden kortere for hjertepatienter

Ventetiden til planlagt hjertekirurgi er nu er under 30 dage på Rigshospitalet.

Det lysner for de hjertepatienter, der venter på at få foretaget operationer på Rigshospitalet.

Nye tal viser nemlig, at ventetiden til planlagt hjertekirurgi nu er under 30 dage, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det er ellers ikke lang tid siden, at en opgørelse viste, at der sidste år var rekordmange patienter, der fik aflyst og udsat store operationer på grund af kapaciteten på landets største hjertecenter på Rigshospitalet.

I 2017 var der således i alt 308 patienter, der med kort varsel oplevede at få aflyst og udskudt f.eks. store bypass-operationer, hvilket svarer til cirka 15 procent af det samlede antal operationer på hjertecentret.

Men tendensen er i den første del af 2018 vendt, og det glæder formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, Kons.

- Når man skal igennem en alvorlig hjerteoperation, så skal man ikke bekymre sig om ventetider og aflysninger. Derfor glæder det mig, at situationen nu ser meget bedre ud. De tiltag, der er sat i gang på hjerteafdelingerne med at få bedre registrering af udredningsretten, virker. På samme vis har Rigshospitalet både fået nedbragt ventetiderne og aflysninger af operationer til hjertekirurgi, siger Christoffer Buster Reinhardt.

En svær balance

Niels Würgler, centerdirektør på Hjertecenteret på Rigshospitalet forklarer, at det dog er en svær balance mellem ventetider og aflysninger.

- Det er en hårfin balance både at udnytte kapaciteten maksimalt for at holde ventetiderne korte og at undgå aflysninger, og det er derfor meget positivt, at tallene fra 2018 underbygger, at vores indsats har haft effekt – til gavn for vores patienter. Den aktuelle ventetid til planlagt hjertekirurgi er nu under 30 dage. Og der har været en betydelig nedgang i udsættelserne til 6 pct. af de gennemførte operationer i april måned og senest 5 pct. i maj måned.

Der er desuden samtidig en forventning om, at ventetiderne for hjertesyge bliver yderligere forbedret, når der i år blandt andet etableres en garantiafdeling på Herlev og Gentofte hospital, der skal hjælpe med bedre overholdelse af udredningsretten, oplyser Region Hovedstaden.

Det har de gjort på Rigshospitalet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

artikelfoto01

playNu kan 85-årige Jenny give den gas: Fitnesscenter bliver ældrevenligt

Sundhedsmyndighedernes anden storskala-vaccinedag

Her er tre gode råd til at undgå kø til corona-vaccination

Adeas Care

Privathospital får påbud på grund af fejl og mangler

nadia ljungberg lodret

Vaccineret sygeplejerskes coronapas udløber måske snart: "Jeg savner klar besked"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere