Digital parkering øger pres på P-pladser

Motorcyklerne skal til at parkere i de samme båse som bilerne, nu hvor den nye digitale licens træder i kraft. Så bliver der rift om pladserne i byen.

Før slap motorcykler afsted med at parkere flere forskellige steder på gaderne. Man kunne nemlig ikke sætte en beboerlicens eller en P-billet sikkert fast på en motorcykel. Af praktiske årsager fritog man dem derfor for betaling på offentlige parkeringspladser.

Men nu hvor den digitale parkering træder i kraft fra 1. april., kan man scanne nummerpladen og derfor fjerner man nu særbehandlingen.

Så nu skal motorcyklerne parkere i båsene, hvor bilerne også skal parkere. Der må dog godt stå to motorcykler i samme bås.

Men det giver alligevel et øget pres på P-pladserne i København.

- Det er en mærkelig "ikke-løsning" man har lavet, siger Freddy Jakobsen, motorcyklist , fra Kgs. Lyngby til TV 2 Lorry.

- Hvorfor kan jeg ikke få lov til at betale gennem den digitale parkering og så samtidig stille min motorcykel i et hjørne som før? Den generer ikke nogen. Det har den aldrig gjort, siger han.

Læs: Sådan fungerer den billetløse parkering.

Og så er der også et andet problem.

Ifølge Københavns Kommune selv, er der kun er 394 motorcykelparkeringspladser i København. Langt færre end antallet af motorcykler. Dem er der ifølge Danmarks Statistik indregistreret 7604 af - i København alene.

Og et tredie problem: Det er kun muligt at købe en licens pr. husstand. Og nogle borgere har både motorcykel og bil. Og hvad gør man så?

 

00:23

Hør hvad  FDM mener om presset på P-pladserne

Luk video

 

 

MC-pladser i København:

 
Indre by                    40
Østerbro                  31
Nørrebro                  26
Vesterbro                44
Valby                          10
Vanløse                     13
Brønshøj-Husum    3
Bispebjerg                   2
Amager Øst             16
Amager Vest           24

 

Hør kl. 19.30 på TV 2 Lorry hvad FDM og en politiker siger til de forhold.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik