DF: Pas på med at leje lokaler til muslimske organisationer

Selvfølgelig skal et arrangement med en kontroversiel prædikant ikke finde sted på en skole, mener DF'eren Martin Henriksen.

Foto: Scanpix og Al Maghrib Instituttet

Professionshøjskolen Metropol var helt galt på den, da man sagde ja til at leje lokaler til den muslimske organisation Al Maghrib Instituttet i weekenden.

Skolerne bør være mere opmærksomme på, hvem de udlejer lokaler til - især hvis der er tale om muslimske organisationer. 

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen

Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.  

Organisationen har nemlig inviteret den kontroversielle imam, Kamal el-Mekki, der tidligere er blevet afvist af norske og svenske skoler på grund hans yderligtgående holdninger om eksempelvis frafaldne muslimer, homoseksuelle og utro kvinder. 

- Skolerne bør være mere opmærksomme på, hvem de udlejer lokaler til - især hvis der er tale om muslimske organisationer. Det er der sikkert nogen, der vil kritisere mig for, men det er jo dem, der inviterer hadprædikanterne, siger Martin Henriksen og tilføjer, at han også ville råbe op, hvis en kristen præst talte om at stene folk.

- Institutionerne risikerer at blåstemple hadprædikanterne, når de lægger hus til, siger han. 

Læs også Afvist af nordiske skoler: Ekstrem imam taler i København

- Ministeren bør tage affære

Lars Aslan Rasmussen, (S), der valgt ind i Folketingen for Københavns Storkreds, er også dybt forarget over, at Metropol tillader prædikanten at holde foredrag på uddannelsesstedet. 

- Det kan ikke være rigtigt, at man på uddannelsessteder i Sverige og Norge siger nej, men på et skattefinansieret uddannelsessted i Danmark må han gerne tale. Metropol er nogle tøsedrenge. Han taler om at dræbe homoseksuelle og frafaldne muslimer. Tænk, hvis der sidder nogen i den sal og lytter og tager det alvorligt, siger han. 

Martin Henriksen vil nu rette henvendelse til undervisningsministeren og bede hende om at fortælle uddannelsesinstitutionerne om at være mere opmærksomme  på, hvem de lejer lokaler ud til. 

I skrivende stund har Professionshøjskolen Metropol endnu ikke besluttet, hvorvidt man vil lade Kamal el-Mekki tale på skolen eller ej. 

Hadprædikanter fra EU kan ikke komme på liste

I maj blev et flertal i Folketinget enige om at bremse såkaldte "hadprædikanter". De besluttede at lave en liste over de prædikanter, der ikke vil blive nægtet indgang i Danmark. 

En imam, der er kendt for at sprede had, burde ikke kunne komme til Danmark. Hvis vi ikke kan smide ham ud, så burde Metropols bestyrelse gøre det.

Lars Aslan Rasmussen, folketingsmedlem for Socialdemokratiet

Listen inkluderede ikke europæiske borgere, da det vil i stride mod EU's princip om fri bevægelighed. De europæiske "hadprædikanter" står i stedet på en ikke-offentliggjort "opmærksomhedsliste". 

Lovforslaget er dog endnu ikke trådt i kraft. Det ærger både Lars Aslan Rasmussen og Martin Henriksen. 

- Hvis det stod til os burde listen over prædikanter også gælde EU-borgere, siger Martin Henriksen. 

Lars Aslan Ramussen mener, at en kommende hadprædikant-lov burde kunne lukke grænserne for en mand som Kamal el-Mekki. 

- En imam, der er kendt for at sprede had, burde ikke kunne komme til Danmark. Hvis vi ikke kan smide ham ud, så burde Metropols bestyrelse gøre det, siger han. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik