Det tomme tårn: Lejligheder samler støv - nye højhuse på vej

Salget af lejligheder i Bohrs Tårn i Carlsberg Byen går trægt. Men Carlsberg Byen bevarer optimismen. Og i år begynder byggeriet af fem nye højhuse.

Den billigste lejlighed koster 6.995.000 kroner. Den dyreste 15.995.000. Men den er så også 191 kvadratmeter stor - og dermed lander en køber på at skulle betale mere end 83.000 kroner per kvadratmeter.

Lejligheden ligger på øverste etage med en af Københavns bedste udsigter i Bohrs Tårn i Carlsberg Byen. Tårnet stod færdigt i sensommeren 2017, og siden er det ikke lykkedes at finde en køber til hverken den eller de 40 andre lejligheder i bygningen, der heller ikke er solgt. 

TV 2 Lorry har tidligere skrevet om lejlighedssalget i den højtragende bygning, og fra Carlsberg Byen lyder det nu, at de ikke har ydeligere at tilføje om projektet, end det, de gav udtryk for, da vi spurge til sagen i november 2017. Dengang sagde administrende direktør Jens Nyhus:

- Bohrs Tårn henvender sig til en mere eksklusiv målgruppe end mange af Carlsberg Byens øvrige projekter, og derfor kommer det ikke bag på os, at det tager længere tid at afsætte disse lejligheder. Vi bygger frem til 2024, oplever en overvældende interesse fra markedet og sælger pt. en bolig om dagen (i hele Carlsberg Byen, red.), så vi er meget rolige omkring salget i Carlsberg Byen generelt og også i Bohrs Tårn, sagde altså direktøren.

Lejlighederne i Bohrs Tårn

Boligeksperter har tidligere peget på, at et af problemerne i Bohrs Tårn er, at lejlighederne er store - og at priserne er tilsvarende høje. Og imens fortsætter arbejdet med at udbygge Carlsberg Byen, da også støt og roligt.

I sensommeren begynder byggeriet af næste højhus - og det bliver ganske anderledes end Bohrs Tårn. Her bliver der nemlig indrettet mindre lejligheder med mindre rum - og derfor er priserne også lavere.

6. juli er der første spadestik på det 80 meter høje Dahlerups Tårn - og senere på året begynder byggeriet af yderligere fire højhuse i Carlsberg Byen.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere