Borgmestre i fælles udspil om bande-bekæmpelse

Fire københavnske borgmestre vil forsøge at bremse unges vej ind i bandemiljøet

På tværs af fire forvaltninger på rådhuset vil Københavns Kommune oprette et særligt famileteam, der skal yde en målrettet indsats over for familier i i de københavnske bydele Bispebjerg og Nørrebro. Målet er, at familieteamet via tæt kontakt til familier i de to områder iværksætter en indsats, der kan være med til at forhindre, at familiernes unge medlemmer havner i bandemiljøet. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Det er beskæftigelses- og integrationsforvaltningen, børne- og ungeforvaltningen, socialforvaltningen samt kultur- og fritidsforvaltningen, der står for projektet.

Borgmestene for de fire forvaltninger har hver deres tilgang til projektet. I pressemeddelelsen fra Københavns Kommune forklarer de hver især, hvor familieteamet skal sætte ind.

Indsatsen rettes mod børnene

- Alle midler skal tages i brug for at forhindre, at et ungt menneske, der har hele livet foran sig, bliver en del af en kriminel bande. Et af midlerne er at reagere omgående, når unges fravær fra skole pludselig stiger. Jo tidligere vi griber ind, jo større er chancen for, at vi kan hjælpe de unge med at få en god uddannelse, et af de bedste kort på hånden for at skabe sig en god tilværelse som voksen, hedder det i pressemeddelelsen fra børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Hans borgmesterkollega fra Venstre, Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), siger:

- Nogle børn og unge kan føle sig presset til at gå ind i en bande, og det vil jeg rigtig gerne være med til at forhindre. I min forvaltning skal vi især arbejde med, at forældrene bliver gode rollemodeller for børnene, ved at de kommer i job eller uddannelse. Vi skal også tilbyde de unge fritidsjob, som kan styrke deres motivation til at gennemføre en uddannelse

Skolegang og fritidsinteresser

Og i socialforvaltningen sidder den radikale Mia Nygaard. Hun tilføjer:

- Det er vigtigt, at især de unge, der er på vej ind i bandemiljøet, forstår, at der er et andet og bedre liv uden for bandemiljøet. Samtidig skal de unge og deres familier forstå de store konsekvenser, der er ved et liv i bandemiljøet! Vi skal give dem mulighederne og redskaberne til at vælge en anden vej. Det handler om at klæde forældrene på og fastholde de unge i en hverdag med skolegang og fornuftige fritidsinteresser. Ikke to familier er ens, og derfor er det afgørende, at vi nu rykker stolene helt tæt sammen som kommune, så vi kan sætte ind med den helt rigtige indsats.

Endelig er kultur- og fritidsborgmster Franciska Rosenkilde fra Alternativet med. Fra hende lyder det:

- Når vi skal hjælpe børn og unge godt på vej, skal vi møde dem, hvor de er. Det gør vi blandt andet ved at lade familieteamet samarbejde med foreningslivet og FritidsGuiderne om at sikre, at børnene kommer til at gå til noget i deres fritid. Et aktivt kultur- og fritidsliv er med til at give børn og unge en hverdag, hvor man er en del af et positivt fællesskab, der kan opbygge ens selvværd og voksenrelationer. Det er helt essentielt, når vi skal forebygge tilknytning til bandemiljøerne.

Projektet i tal

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Soegegroefter-gennem-landskabet_700x450

Særlige arkæologiske fund giver kommune ekstraregning på flere millioner kroner

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere