Borgmester glæder sig over mulighed for at tvinge børn i institution

Børne- og ungdomsborgmester i København, Jesper Christensen, byder regeringens tiltag for børn i udsatte boligområder velkommen.

Alle børn ældre end et år, og som bor i et område klassificeret som udsat, skal i daginstitution, hvad end familien ønsker det eller ej.

Det blev regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet enige om mandag.

Reelt set betyder det, at man i fremtiden kan tvinge børn til at være tilmeldt daginstitution 25 timer om ugen.

Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen fra Socialdemokratiet, glæder sig over de nye regler.
Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen fra Socialdemokratiet, glæder sig over de nye regler.
Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

Jesper Christensen, der er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune og valgt for Socialdemokratiet hilser tiltaget velkommen.

- Den nyeste forskning viser, at de første år af ens liv er altafgørende for, hvor godt man klarer sig. Her gør dagtilbud en kæmpe forskel, siger børne- og ungdomsborgmesteren og fortsætter.

- Derfor er det et stort problem, at for eksempel 21 procent af børn fra Tingbjerg mellem 1-5 år ikke er i et dagtilbud, hvor børnene bliver stimuleret sprogligt, motorisk og socialt, og derfor kan starte i skole på lige fod med deres kammerater fra mere ressourcestærke familier.

Borgmesteren understreger dog, at han ikke håber, at tvang skal anvendes, og at der i stedet bør være fokus på frivilligt at få børn i dagtilbud.

- Det er langt bedre, at forældrene selv indser, hvordan en daginstitution kan være til stor gavn for deres børn. Men det er godt, at vi nu også har muligheden for at sende dem i et obligatorisk tilbud, siger han.

Han foreslår også, at en lignende model rulles ud over hele København:

- Jeg så gerne, at der blev landet en model, der gjaldt hele byen, og ikke kun børn fra familier i de udsatte områder.

Disse områder i Københavns Kommune er på listen

Hvad betyder regeringens "obligatoriske læringstilbud"?