Bilister i retten mod staten: Skiltning på omfartsvejen mangelfuld

Det var dårlig skiltning, der var skyld i at tusinder af fartbøder blev uddelt på Lyngby Omfartsvej i 2015. Nu skal sagerne prøves for retten.

En fotovogn placeret på Lyngby Omfartsvej og senere på Helsingørmotorvejen formåede at blitze tusindvis af bilister i sommeren 2015.

Men bilisterne mener, at skiltningen på vejene var for  dårlig, og derfor bør de ikke betale bøderne.

Sådan lyder det fra Gülüm Yalcin, der er advokatfuldmægtig i AB Advokater, som forsvarer bilisterne, når Retten i Lyngby mandag tager hul på de første prøvesager.

quote En bilist fortæller, at der var et 50-kilometer-skilt cirka 100 meter efter 70-kilometer-skiltet, som stod lidt på skråt mod den anden vognbane

Gülüm Yalcin, AB Advokater

De otte sager, som bliver prøvet for retten først, omhandler bøder, som bilister fik i perioden maj, juni og juli 2015 på Lyngby Omfartsvej.

På grund af vejarbejde satte politiet fartgrænsen ned fra 90 kilometer i timen til 50 kilometer i timen. Det resulterede i mere end 5000 fartbøder, der blevet givet på strækningen ved 14 målinger i maj og juni. 

- Vores klienter er overordnet enige om, at de ikke har set 50-kilometer-skiltet. De har set et 70-kilometer-skilt, men det har kun været i den ene side af vejen, siger Gülüm Yalcin til Ritzau og fortsætter:

- En bilist fortæller, at der var et 50-kilometer-skilt cirka 100 meter efter 70-kilometer-skiltet, som stod lidt på skråt mod den anden vognbane.

Cirka 160 andre bilister har også kontakt til advokatselskabet. Ligesom de første otte, vil de have deres bøde omgjort, men først afventer de resultaterne af prøvesagerne.

Det samme gør omkring 285 bilister, der fik et klip i kørekortet i forbindelse med fartbøderne. 

Bilister fra Helsingørmotorvejen går også rettens vej

3. februar skal nogle af de bilister, der blev knipset ved en fotofælde på Helsingørmotorvejen i slutningen af juli 2015 også i retten.

I løbet af fem timer blev 1635 biler fanget i fotofælden 30. juli 2015. Det svarer til fem en halv bøde i minuttet, og politiet kaldte det Danmarksrekord.

Ifølge Gülüm Yalcin var der først flere skilte på motorvejen med 80 kilometer i timen, som var i orden. Men den efterfølgende skiltning om en fartgrænse på 50 kilometer i timen, var mangelfund, mener hun.

Det forventes, at retten har taget stilling til bøderne i prøvesagerne i slutningen af februar eller begyndelsen af marts.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere