Vejarbejdere i livsfare: 1000 fartbøder på fem timer

Næsten 1000 bøder blev der delt ud på kun fem timer i en by lidt uden for Helsingør. Her arbejdede en gruppe vejarbejdere, mens bilerne fræsede forbi.

Skræmmende kørsel. 

Sådan betegner lederen af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi, Kim Bruun, den kørsel, som politiet var vidne til tirsdag og onsdag på Hornbækvej lidt uden for Kvistgård ved Helsingør. 

quote Set i mine øjne er straffen det modsatte af streng. Han kunne have kørt en person ihjel, og det kan ikke gøres op i penge.

Lederen af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi, Kim Bruun

Politiet målte sammenlagt fem timer med deres fotovogne, og 949 har fået en bøde, mens 153 har fået et klip i kortet. Hastighedsgrænsen er sat ned til 50km/t på strækningen, fordi vejarbejdere fikser vejen. De har fået fartbøllerne helt tæt på. 

- Det er et skræmmende antal overtrædelser. Næsten 20 procent af de bilister, vi har målt på, overtræder færdselsloven. Normalt er vi helt nede på to til fire procent, når vi er ude med fotovognen, så 20 procent er et meget højt antal, siger han. 

Politiet tjekkede bilister netop på Hornbækvej, fordi både borgere i området og vejarbejderne har efterlyst at man gjorde noget. Kørslen var simpelthen for farlig. 

Kørte 110, men kun 50 var tilladt

Udover klippene i kørekortet og de mange bøder fik 66 en betinget frakendelse af deres kørekort i tre år, mens en enkelt fik frakendt sit kørekort i seks måneder. 

Den bilist kørte 110 km/t på strækningen, hvor det på grund af vejarbejde kun var tilladt at køre 50 km/t. Bilisten skal, udover at han mister kørekortet, betale 12.500 kroner i bøde. 

Spørger man Nordsjællands Politi, om straffen er for streng, er svaret klart: 

- Set i mine øjne er straffen det modsatte af streng. Han kunne have kørt en person ihjel, og det kan ikke gøres op i penge, siger Kim Bruun. 

Han fortæller, at de snuppede flere bilister, der var oppe på 90 og 98 km/t. på strækningen. 

Her kan du se nærmere på Hornbækvej, hvor der er vejarbejde, men bilister alligevel kører op til 100 km/t. 

Her kan du se Hornbækvej, hvor politiet satte fotovogne op. Vejarbejdet gør, at der ikke er meget plads til bilerne på vejen. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere