Anders gik viralt med opråb om "dumme håndværkere": Nu er han selv stoppet som tømrer

Anders Nielsen fra Valby vil fortsat kæmpe for at rette op på erhvervsuddannelsernes omdømme, og derfor har han sagt op som tømrer.

01:23

Vi besøgte Anders Nielsen i hans hus i Valby tidligere på året. Indtil videre bliver det, det eneste sted han får brug for sine tømrer-evner.

"Det er kun de dumme, der bliver håndværkere!"

Sådan indledte tømrer og standupkomiker Anders Nielsen i sommer et opslag og en opsang på Facebook. Og så blev han landskendt på ganske få dage. 

Opslaget slog modsat den indledende sætning på, at håndværkere ikke er dumme. Og dét ville Anders Nielsen gerne gøre op med én gang for alle.

Anders Nielsen var blandt andet træt af at blive set ned på, når han gik rundt i sit arbejdstøj. Men han var endnu mere træt at ikke at blive anerkendt for sit håndværk, og han var allermest træt af, at folk regnede ham og andre håndværkere som mindre begavet. 

- Hvis jeg skal tage kampen, skal den have hele armen. Og det får den altså nu, siger Anders Nielsen. Foto: Trine Darré

Anders Nielsen havde prøvet før at gøre op med fordommene, men denne gang slog han hovedet på sømmet, hvis man skal blive i en kæk tømrer-jargon.

Anders Nielsens opslag blev delt intet mindre end 31.000 gange og tilkendegivelserne væltede ind fra alle kanaler. 

- Det var ret vildt og fedt på den gode måde. Rigtig mange har takket mig. Det betyder virkelig meget. Jeg har prøvet at komme igennem med mit budskab før, men denne gang lykkedes det virkelig, siger Anders Nielsen i dag til TV 2 Lorry.

Og det må man sige. Anders Nielsen kom til orde i blandt andre Go´Morgen Danmark, Aftenshowet, P4, BT.dk, TV2.dk og selvfølgelig TV2Lorry.dk. 

Anders Nielsen fortalte på alle platforme om sin store glæde ved det gode håndværk og om hans kamp for at erhvervsuddannelserne skulle få den anerkendelse, de fortjente. 

Læs også Tømreren Anders med viralt opråb: "Håndværkere er ikke dumme"

Men nu har han valgt at sige sit job op som tømrer. 

Kan du forstå, hvis der er nogen, som undrer sig nu? Du har lige fået hele Danmark til at høre efter og forstå, hvorfor håndværksfagene er vigtige og ligeværdige, og så stopper du selv som håndværker?

-Nej, det kan jeg ikke. Ikke når min mission er at få flere til at blive håndværkere. Det kræver kun, at jeg får to personer til at blive håndværkere. Så er jeg selv blevet erstattet. Det kan godt være, at øjebliksbilledet er lidt underligt, men jeg kæmper jo for, at andre bliver håndværkere, og det kræver bare lidt ekstra tid og kræfter. Jeg kan gøre mere ved at involvere mig i diverse projekter, end jeg kan gøre fra byggepladsen. Jeg tror godt, folk kan forstå, siger Anders Nielsen til TV 2 Lorry. 

Læs også Se kortet: Her vil unge ikke være håndværkere

Hvad skal du så lave nu?

- Siden opslaget har jeg fået rigtig mange henvendelser. Og det er ting, jeg rigtig gerne vil bruge mere tid på. Og derfor har jeg skabt mere tid ved at sige op på byggepladsen. Jeg skal både arbejde mere som standupper og med manusskrivning. Og så skal jeg hjælpe med oplysning om erhvervsuddannelserne. Der er også et produktionsselskab, der gerne vil lave tv med mig.

Folk har stoppet mig på gaden og mange andre steder og takket mig for at tage kampen. Og hvis jeg skal tage kampen, skal den have hele armen. Og det får den altså nu.

Anders Nielsen

- Jeg har brugt mine tre ugers sommerferie på at holde møder med folk og overveje fremtiden. Og jeg fandt ud af, at jeg måtte sætte min tømrerkarriere på standby, hvis jeg ville tale sagen for erhvervsuddannelserne. Så det har jeg valgt at gøre.

- Folk har stoppet mig på gaden og mange andre steder og takket mig for at tage kampen. Og hvis jeg skal tage kampen, skal den have hele armen. Og det får den altså nu.

Skal du tilbage og være håndværker på et tidspunkt?

- Det er svært at sige, jeg vil ikke udelukke det. For det kan jo ske fra den ene dag til den anden. Og jeg vil ikke have noget imod det på nogen måde. Det vil ikke være et nederlag at tage en helt almindelig 37 timers stilling. Men nu arbejder jeg dette år ud, og så ser vi, hvordan det går.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik