Tømreren Anders med viralt opråb: "Håndværkere er ikke dumme"

25.000 gange er Anders Nielsens facebook-opråb blevet delt. Hans budskab er enkelt og rammer åbenbart rent: Håndværkere er ikke dumme.

Anders Nielsen fra Valby er en stolt tømrer. Men han er også en mand med en mission.

Han vil meget gerne gøre op med fordommen om, at folk der vælger en håndværksuddannelse er dumme. 

- Jeg ved godt hvordan samfundet kigger på mig og jeg oplever fordommene gang på gang, når jeg bevæger mig rundt i mit arbejdstøj eller endda, når jeg udfører opgaver hos folk, der SELV har ringet efter hjælp. Min stemme er ikke verificeret, for jeg er BARE en håndværker, skriver Anders Nielsen i sit facebookopslag, der er blevet delt mere end 25.000 gange.

Vi har besøgt Anders Nielsen i hans hus i Valby, for at høre lidt mere om hans kamp for at gøre op med håndværker-fordommen:

- Jeg håber på, at jeg kan appellere til, at vi lader være med at dømme hinanden på det, vi laver, for der er brug for alle i samfundet. 

- Der er ligeså meget brug for akademikere, som der er brug for erhvervsuddannelser. Så lad os være lidt søde mod hinanden fremadrettet. Det kunne være fedt, siger Anders Nielsen til TV 2 Lorry. 

 

 

quote Hun havde vurderet, at der ikke var noget salg i den dumme håndværker og hans tatoverede Amager-tæve.

Anders Nielsen, tømrer

- Jeg møder lidt holdningen om, at det er en lille smule dumme mennesker, der tager en erhvervsuddannelse.

- Det er ikke decideret ting, der bliver sagt til mig, men det er måske mere en attitude, hvor man godt kan fornemme, at jeg er lidt længere nede i hierarkiet, og derfor er min stemme ikke ligeså vigtig, som hvis man har læst videre og har en eller anden flot titel. 

I sit facebookopslag beskriver Anders Nielsen en meget specifik episode i en interiørbutik i Indre København:

- Den kvindelige ekspedient kigger op fra sin computer, giver os elevatorblikket og kigger ned i sin computer igen. UDEN at hilse. Hun havde vurderet, at der ikke var noget salg i den dumme håndværker og hans tatoverede Amager-tæve, der i øvrigt blot er en dum frisør. Det var simpelthen ikke tiden værd at begynde at hilse på dem! Vi havde lige solgt vores lejlighed og der stod 2,2 millioner på kontoen. En formue jeg/vi havde skabt på 4,5 år. (den 1. million lavede jeg selv på 3 år og de 1,2 millioner lavede vi i fællesskab de efterfølgende1,5 år.) Der var ikke noget i butikken vi IKKE havde råd til. Vi ville naturligvis ikke støtte en ansat, der ikke gad at tjene penge og valgte derfor at lægge pengene andetsteds.

quote Mit bedste råd er: tag jer nu en erhvervsuddannelse! Danmark mangler jeres hænder!

Anders Nielsen, tømrer

Anders Nielsen har faktisk taget en studentereksamen, og han havde kurs mod en såkaldt højere uddannelse. Men valgte efter et par års betænkningstid at blive håndværker. Og det har han aldrig fortrudt.

- Jeg kunne godt tænke mig at appellere til unge, usikre mennesker, som godt kunne tænke sig at gå en anden vej end netop erhvervsvejen, fremfor bare at gøre det, andre synes man skal gøre, forklarer Anders Nielsen, der i øvrigt også er aktuel i DR-programmet Mesterskaberne. 

Han kan prale også med titlen som ”årets boligstylist” i 2017 i Boligmagasinet og så har han deltaget i DM i Stand-up. 

Han afrundet sit virale facebook-opslag med denne opfordring, som vi nu også giver videre:

- Mit bedste råd er: tag jer nu en erhvervsuddannelse! Danmark mangler jeres hænder! Der er brug for et andet syn på håndværkere. Ikke for min skyld, for jeg hviler nok i mig selv til at være stolt af det jeg laver! Men for de usikre unges skyld, der hellere vil følge strømmen end at følge drømmen! Jeg vil rigtig gerne være med til at udbrede den gode fortælling om at være håndværker, for hold kæft hvor er jeg glad for det! Og jeg HAR været en af dem, der så ned på håndværkere! Det gør jeg ALDRIG igen! Vi ses på byggepladsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere