"Absurd" nettag fjernet fra basketbane - nu kan trafiksikkerhed blive problemet

Nu kan den nyopførte basketballbane på Nørrebro fået fjernet nettaget. Problemet er løst, lyder det fra forvaltningen, som dog vil følge situationen tæt.

I mandags fortalte TV 2 Lorry historien om den nye basketballbane på Nuuks Plads ved Jagtvej, der havde et enkelt, men ganske stort, problem. Den var defekt.

quote Vores fokus har været at få problemet løst, så der kan spilles basketball på banen. Og her var den hurtigste måde at fjerne nettaget

Københavns Teknik- og Miljøforvaltning

Over basketballbanen hang et net, som skulle forhindre bolden i at flyve ud af buret - men det hang så lavt, at det stort set var umuligt at få bolden i basketkurven.

Men nu er der godt nyt til de basket-hungrende.

Nu er nettaget nemlig blevet fjernet fra banen, så den nye bane igen kan tages i brug - og denne gang virke.

- Vores fokus har været at få problemet løst, så der kan spilles basketball på banen. Og her var den hurtigste måde at fjerne nettaget, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

 

- Nu fortsætter vi vores dialog med både Streetbasketball København og DGI i den kommende tid, så vi kan få banen indrettet på en måde, der skaber mest mulig gavn og glæde i lokalområdet og for brugerne af banen, skriver forvaltningen.

Basketballbanen, som ligger ovenpå den nye metrostation ved Nuuks Plads på Nørrebro, blev åbnet i forbindelse med, at pladsen igen blev tilgængelig for offentligheden efter flere års metrobyggeri og byforskønnelse i området.

 

Basketbane uden nettag kan blive problem for trafiksikkerheden

I forbindelse med at det nettaget på basketbanen er blevet fjernet, har det været nødvendigt at revurdere trafiksikkerheden.

Basketbanen ligger nemlig ud til den massivt trafikerede Jagtvej, og det nu fjernede nettag skulle forhindre løsslupne bolde på vejbanen.

Af det skriftlige svar til TV 2 Lorry fastslår Teknik- og Miljøforvaltningen, at man i samarbejde med både Streetball København og DGI har vurderet, at basketbanen fortsat er sikker - også uden net.

Forvaltningen følger dog situationen tæt.

- Viser det sig mod forventning, at boldene alligevel ender på den forkerte side af hegnet, tager vi selvfølgelig bestik af situationen og får banen sikret yderligere, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere