Nyopført basketbane har kæmpe fejl: "Man tror simpelthen, det er løgn"

Hos DGI Storkøbenhavn har man ikke andet end hovedrysten tilovers for en nyopført baskebane på Nørrebro. Banen er opført med et overdækket net, som gør det umuligt at score på skud udefra.

Det er ikke altid lige nemt at score på et "slam dunk" i basketball, hvor man hopper op og griber fat i kurven - men ikke desto mindre, er det måske den nemmeste måde at score på, hvis man vil spille basket på den nyopførte bane på Nuuks Plads ved Jagtvej.

Banen er nemlig opført med et overdækket net, som gør det stort set umuligt at score på skud udefra, da bolden rammer op i det overdækkede net, der er placeret lige over basketballkurven, som man skal score i.

Det har mødt stor frustration hos flere brugere, og hos DGI Storkøbenhavn har man svært ved at forstå, hvordan en så stor fejl kan finde sted.

- Det er absurd at proppe net på et bur, hvor nettet forhindrer i at score udefra. Nettets højde gør, at man ikke kan skyde udefra, som er en helt central del af spillet, siger Kasper Lund Kirkegaard, der er idrætspolitisk konsulent hos DGI Storkøbenhavn.

 
 
Foto: Karoline Daae - TV 2 Lorry

Svarer til hegn foran straffesparksfeltet i fodbold

Banen er placeret ovenpå den nye metrostation, hvor der efter flere års byggeri nu igen er blevet åbnet op for brugen af pladsen. Derfor har beslutningen været længe undervejs, men først for nylig blev den store fejl opdaget, da banen blev taget i brug.

- Man kan lige se det for sig, at der har siddet tre veluddannede arkitekter med store rullekraver og snakket sammen om, hvordan banen skulle se ud. Men de har glemt at spørge brugerne om, hvordan en bane bedst fungerer, så i stedet er kommunen endt med at lave nogle grumme begynderfejl, siger Kasper Lund Kirkegaard.

Det eneste, der ville kunne forsvare udformingen af banen, er ifølge DGI Storkøbenhavn, hvis den skulle bruges til andre sportsgrene. Men da banen kun er opført med basketballkurve og eksempelvis ikke med fodboldmål, er fejlene helt ubegribelige.

Derfor svarer fejlen også ifølge organisationen til, at man på en fodboldbane opførte et hegn foran straffesparksfeltet.

I et Facebookopslag har DGI Storkøbenhavn lavet en video, der tydeliggører fejlen på basketbanen. I skrivende stund er videoen set 45.000 gange. 

- Alle fordomme om kommunens manglende dialog med brugergrupper og borgere kommer til overfladen i opførelsen af denne basketballbane, og jeg håber virkelig ikke, at fejlen er sket i Kultur- og Fritidsforvaltningen. For de plejer at være gode til at lytte til krav og kritik fra brugerne, siger Kasper Lund Kirkegaard.

Hos Kultur- og Fritidsforvaltningen er man glade for tilliden - og heldigvis ligger ansvaret i denne sag også hos kollegarne i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Indrømmer fejl og lover bedring

I Teknik- og Miljøforvaltningen er man dog også helt enige i, at banen ikke er særlig velegnet til det formål, den er blevet opført til.

- Det er selvsagt uhensigtsmæssigt, at basketballbanen er blevet lavet på en måde, så den bliver svær at benytte for brugerne. Det kan der ikke være to meninger om, siger Jon Pape, der er Vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Vores primære fokus er derfor nu, at vi får løst problemet hurtigst muligt, så der kan blive spillet basketball på banen. Når det er sagt, skal vi efterfølgende også have kigget på den proces, der har været, og hvordan sådan en fejl kan opstå. Det skal vi undgå i fremtiden, siger Jon Pape.

Har flere fejl

Det svar er man hos DGI Storkøbenhavn meget glade for, da banen ikke kun er opført med et overdækket net, som gør den umulig at spille basket på - den har nemlig flere fejl.

Udover et overdækket net er banen opført i en rund form, som gør det svært at afgøre, hvornår bolden er ude over stregerne. Og så er der tilmed opført fire mål på tværs af hinanden, så to kampe ikke kan være igang samtidig.

- Måske man har tænkt med den her udførelse, at man gerne vil lægge op til mere kreative spilformer. Men det er ikke det, vi har brug for, og hos DGI Storkøbenhavn står vi altid til rådighed med gratis vejledning, når kommunen i fremtiden skal opføre nye baner, siger Kasper Lund Kirkegaard. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere